Στείλετε τα σχόλια και τις αναρτήσεις σας στο: matsolanews@yahoo.gr

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ο προκλητικός Φούχτελ, ο χάρτης της «Μακεδονίας» και η γκάφα της Κεφαλογιάννη

Μπορεί η επίσκεψη του γερμανού εντεταλμένου Γιοακίμ Φούχτελ στη χώρα μας να έγινε σε θερμό κλίμα και οι σχέσεις του με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη να χαρακτηρίστικαν τουλάχιστον καλές, ωστόσο ο γερμανός υφυπουργός εργασίας επεφύλασε μια «άσχημη έκπληξη» για την υπουργό.

Όπως έγραψαν και τα σκοπιανά μέσα ο κ. Φούχτελ έπιασε αξαπίνης την υπουργό Τουρισμού παρουσιάζοντας της χάρτη των Βαλκανίων όπου τα Σκόπια αναφέρονται ως Μακεδονία. Η κυρία Κεφαλογιάννη όχι μόνο δεν αντελήφθη το γεγονός αλλά δεν δήλωσε τίποτα ούτε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του γερμανού υφυπουργού ούτε μετέπειτα.

Έτσι, η... πρόκληση του κ. Φούχτελ και η γκάφα της κυρίας Κεφαλογιάννη στάθηκε αφορμή για πανηγυρισμούς από την πλευρά της ΠΓΔΜ με τις εφμερίδες των σκοπίων να ειρωνευόνται την... έκπληξη της υπουργού.

«Η κίνηση του Γερμανού εντεταλμένου Γιοακίμ Φούχτελ να παρουσιάσει στην Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα χάρτη των Βαλκανίων ο οποίος παρουσιάζει την ΠΓΔΜ με το ακρωνύμια ΜΚ δηλαδή «Makedonija» προκάλεσε έκπληξη» γράφει η Nova Macedonija.

 «Γερμανός υπουργός παρουσίασε χάρτη μέσα στην Αθήνα με το συνταγματικό όνομα της «Μακεδονίας» προοσθέτει η εφημερίδα «Νόβα Μακεντόνια, ενώ ανταποκρίτρια του netpress.com.mk κάνει λόγο για «κίνηση έκπληξη» του Φούχτελ ενώπιον της υπουργού Τουρισμού παρουσία και του Όττο Ρεχάγκελ, χωρίς ωστόσο η κυρία Κεφαλογιάννη να αντιδράσει.  

newspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου