Στείλετε τα σχόλια και τις αναρτήσεις σας στο: matsolanews@yahoo.gr

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Το καλό παράδειγμα του Αλέξη Τσίπρα

Font Size Larger Font Smaller Font

tsipras-spekaing
Όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει επισήμως πως δεν πλήρωσε το ειδικό τέλος ακινήτων, αυτομάτως πρέπει να νιώθουν ηλίθιοι μερικά εκατομμύρια συμπολίτες μας, που ως συνεπείς φορολογούμενοι, το πλήρωσαν από το υστέρημά τους. Ο Αλέξης Τσίπρας,όπως είπε, δεν το πλήρωσε γιατί είναι παράνομος και αντισυνταγματικός φόρος.
Και για να αποδείξει πως δεν είναι θέμα τσιγκουνιάς, δεσμεύτηκε (άγνωστο αν το έκανε) να καταβάλει το ισόποσο του ειδικού τέλους, στο ΚΕΘΕΑ, που όπως είπε κινδυνεύει να κλείσει από τις περικοπές του μνημονίου. Βέβαια το αρμόδιο θεσμικό όργανο της πολιτείας, το Συμβούλιο της Επικρατείας, είχε κρίνει το ειδικό τέλος, ως νόμιμο και συνταγματικό φόρο, προσωρινού χαρακτήρα, που στηρίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια που διασφαλίζουν την αναλογικότητα και την ισότητα στην κατανομή φορολογικών βαρών. Ωστόσο αυτά ελάχιστη σημασία έχουν, από τη στιγμή που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκρινε αλλιώς, με την ισχύ και το κύρος της θεσμικής του ιδιότητας.
Καλό είναι, πριν βιαστούμε να τον επικρίνουμε, να δούμε και τα θετικά που προκύπτουν από το σκεπτικό του Αλέξη Τσίπρα, με το δεδομένο πως πιθανότατα, κάποια στιγμή θα κληθεί να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Είναι για παράδειγμα θετικό το γεγονός, πως οι πολίτες, σύμφωνα με το παράδειγμα του μελλοντικού πρωθυπουργού, θα αποφασίζουν μόνοι τους ποιους φόρους θα πληρώσουν και ποιους όχι. Θα μπορούν να κρίνουν ποιος φόρος είναι δίκαιος και ποιος άδικος. Επίσης, θα έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν, αν αποφασίσουν να πληρώσουν τον φόρο, υπέρ ποιου θα καταβάλουν το ποσό. Θα μπορούν για παράδειγμα αντί να πληρώνουν στο δημόσιο ταμείο, να καταβάλουν το ποσό στο ταμείο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της αρεσκείας τους!
Θα ήταν χρήσιμο, όταν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες να πυκνώσουν τις τάξεις του κινήματος "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ", (που σίγουρα θα εκπροσωπείται στο υπουργικό συμβούλιο), στηρίζοντας έτσι την νέα κυβέρνηση. Από την επόμενη ημέρα ο λαός θα απελευθερωθεί από τα δεινά της καθημερινότητας. Τέλος τα διόδια στους δρόμους, τέλος τα εισιτήρια στις συγκοινωνίες, τέλος οι λογαριασμοί για φως , νερό και τηλέφωνο. Όλα ελεύθερα και δωρεάν για τον λαό. Είναι αδιευκρίνιστο αν θα καταργηθούν τα φακελάκια στα νοσοκομεία και η παραπαιδεία των φροντιστηρίων, καθώς θα ισχύσει καθολική δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία.
Και επιτέλους θα καθιερωθεί η Σεισάχθεια, θα διαγραφούν δηλαδή όλα τα χρέη μας προς τις τράπεζες. Ως εκ τούτου ας τρέξουν τώρα οι πολίτες να επωφεληθούν. Να δανειστούν από τις τράπεζες (όταν θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση) και όσο είναι ακόμη χαμηλά οι τιμές των ακινήτων να αγοράσουν την μεζονέτα της αρεσκείας τους, αφού το χρέος τους θα διαγραφεί!
Εννοείται πως θα έχουμε πριν κηρύξει το δημόσιο χρέος απεχθές και θα έχουμε κάνει μονομερή διαγραφή. Έτσι θα ζήσουμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα. Το δεύτερο είναι σίγουρο!

Ζούμε σε άλλους κόσμους

Ζούμε σε άλλους κόσμους

tvxs.gr/node/111569
Δες την ζωή σου. Δες γύρω σου. Παρατήρησε. Σκέψου τι είδες σήμερα. Στο σούπερ μάρκετ. Είδες ανθρώπους με καλάθια μισοάδεια, να κοιτάζουν τιμές, να συγκρίνουν, να παίρνουν προϊόντα που είναι σε προσφορά, να μετράνε, να υπολογίζουν, να λένε όχι στα πιτσιρίκια τους  που ζηλεύουν το αυτοκινητάκι ή τις τσίχλες και το γλειφιτζούρι που βλέπουν στα ράφια. Η επωδός γνωστή. Μπορεί και εσύ να την έχεις πει, όπως κι εγώ. Δεν έχω λεφτά αγάπη μου δεν φτάνουν, άλλη φορά θα το πάρουμε… βγες στην αγορά και θυμήσου πότε ψώνισες κάτι για τον εαυτό σου τελευταία φορά.
Θυμήσου πότε χαλαρά χάζεψες βιτρίνες ζήλεψες κάτι, ένα μικρό-πραγματάκι και χωρίς ενδοιασμούς μπήκες και το αγόρασες. Σκέψου πότε ήταν η τελευταία φορά που φούλαρες το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σου και δεν  έβρισες από μέσα σου την ακρίβεια της βενζίνης. Αναλογίσου πόσες φορές επιθύμησες να βγεις να δεις φίλους που είχες  καιρό να ανταμώσεις  και έκανες πίσω γιατί δεν είχες ούτε το ελάχιστο στην τσέπη σου, ούτε 10 ευρώ , να πιείς ένα κρασί, ένα καφέ μαζί τους. Κι έμεινες σπίτι σπρώχνοντας την επιθυμία μακριά και μάλιστα με βία και βάζοντας ως πρώτη και κυρίαρχη σκέψη στο μυαλό σου την αγωνία για το αύριο. Τι θα φάμε, πως θα πληρώσουμε τους ,λογαριασμούς πως θα επιστρέψουμε τα δανεικά και ούτω καθεξής. Σκέψου πότε ήταν η τελευταία φορά που ήσουν έξω καρδιά στα θέλω του παιδιού σου που ρόλος του είναι να ζητά, να επιθυμεί, να χαίρεται με τα απλά και του πήρες ότι σου ζήτησε χωρίς να αγκομαχάς για τα λεφτά που έδωσες. Και χάρηκες κι εσύ μαζί του. Σκέψου.
Και δες από την άλλη πλευρά τους άλλους. Τους 300 της Βουλής που έχουν κληθεί να αποφασίσουν για την μοίρα μας. Έχουν βάλει τις υπογραφές τους στις απολύσεις μας και μιλάνε. Μιλάνε αδιάκοπα. Φωνάζοντας και λέγοντας ανοησίες. Τους παρατηρώ την τελευταία εβδομάδα.  Παράλογο; βλέπω κανάλι της Βουλής. Τους βλέπω να σηκώνονται στο βήμα παίρνοντας το λόγο κοιτώντας τις σημειώσεις τους και μιλάνε. Υποτίθεται για το αύριο το δικό μου. Της χώρας μου ή μάλλον της χώρας μας. Αλλά να πάρει ο διάολος δεν ακούω τίποτε που να με αφορά προσωπικά. Τίποτε που επί της ουσίας να μου δίνει απαντήσεις για το αύριο. Το δικό μου και των παιδιών μου. Αντίθετα βλέπω , ακούω διαλόγους τύπου Κασιδιάρη- Γεωργιάδη παίρνεις 8.000 ευρώ –όχι δεν παίρνω, φοράς ρόλεξ- όχι δεν φοράω αλλά η γυναίκα του Μιχαλολιάκου φοράει ακριβά κοσμήματα και άλλα τέτοια. Όχι χαριτωμένα. Χυδαία. Έχουν περάσει στο επίπεδο του χυδαίου και αρνούνται να το αντιληφθούν. Είδα και την προσωπική κόντρα Σαμαρά- Τσίπρα. Και δεν ξέρω τι νόημα έχουν αυτές οι επιθέσεις αυτές τις κρίσιμες μέρες; Τι νόημα έχουν οι απειλές, το ύφος, το ύφος σε τάπωσα, οι μπηχτές , τα εκατέρωθεν χειροκροτήματα; Τι εισέπραξα εγώ, εσύ όλοι μας από το πανηγύρι της τάπας; Τίποτε. Ποιος απάντησε καλύτερα σε αυτά που ήθελα να ακούσω και να μάθω και που θα καθορίσουν το μέλλον μου; ΚΑΝΕΝΑΣ.
Πόσο με αφορούν οι ατάκες εντυπωσιασμού, οι κορώνες, που χρησιμοποίησαν οι πολιτικοί αρχηγοί; ΚΑΘΟΛΟΥ.
Πόσο ασφαλής αισθάνομαι όταν οι άνθρωποι που παίρνουν την απόφαση για το πόσο θα περικοπεί η ποιότητα της ζωής μου τα επόμενα χρόνια γιατί θα ήμουν αφελής εάν πίστευα ότι αυτά τα μέτρα αφενός θα είναι τα τελευταία και αφετέρου θα αφορούν μόνο στο  2013, αναλώθηκαν σε παιχνίδι εντυπώσεων; ΚΑΘΟΛΟΥ.
Πόσο αύξησε την αξιοπιστία τους η επιχειρηματολογία που ανέπτυξαν επιτιθέμενοι ο ένας στον άλλον; ΚΑΘΟΛΟΥ.
Γιατί επέλεξαν την προσωπική επίθεση από το να μου δώσουν σαφή  εικόνα της κοινωνίας του αύριο έτσι όπως θα διαμορφωθεί με τα μέτρα που ψήφισαν; ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ. 
Και σε τελική , γιατί οι βουλευτές τους εκείνη την κρίσιμη ώρα έκριναν ότι πρέπει να χειροκροτήσουν ; Τι ακριβώς χειροκρότησαν;  Και ας μου πει κάποιος αρμόδιος πόσο καλύτερη θα γίνει η ζωή μου από την μεταξύ τους κόντρα; ποιους αφορούσε αυτή η κόντρα; Τους ίδιους; Τους βουλευτές τους; Το θεαθήναι; Τα κανάλια; γιατί σίγουρα ΕΜΕΝΑ αυτό το πανηγυράκι δεν με αφορούσε.
Και καταλήγω. Εμείς και αυτοί οι 300, ζούμε σε άλλους κόσμους φίλε μου. Σε άλλους γαλαξίες.  Δεν έχουμε τις ίδιες αγωνίες , τους ίδιους φόβους, τις ίδιες ελπίδες , τα ίδια όνειρα κι ας ζούμε στην ίδια χώρα. Γιατί  ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ η κοινωνία ενώ αυτοί απλά όταν έχουν κέφι ρίχνουν μια κλεφτή ματιά στην κοινωνία , ή μάλλον σε ότι φαίνεται από τα παράθυρα της Βουλής τα καλά φυλασσόμενα όπως ξέρουμε όλοι, κι από τα γραφεία τους. Μόνο που αυτό που εκείνοι βλέπουν δεν είναι η ελληνική κοινωνία. Είναι απλά ένα πλάνο που δυστυχώς ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.
Πηγή: alithinapsemata.gr

Ο EINSTEIN ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ

Ο EINSTEIN ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ !!!
 
 
ΜΙΑ ΓΕΝΗΑ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ . . . . . 
 

  . . . όταν πίνει καφέ . . . . 
Description:
cid:8331E6F552E14557B4EC8043C6B5AF57@casa948c71d7c9
    
. . . όταν είναι με παρέα σ' ένα εστιατόριο . . . 
Description:
cid:A6B5DB970F7E460AA7C2BD2A7FE2AE23@casa948c71d7c9
  
. . . όταν απολαμβάνει την ομορφιά ενός Μουσείου . . . .    
Description:
cid:6C7D87F503034E0384C22A48AC4A3393@casa948c71d7c9
  
. . . σε μιά φιλική παρέα σ' ένα καφέ. . . . .   
Description:
cid:A7EE1F2D1AE94726A5913BE500033ADF@casa948c71d7c9
. . . απολαμβάνοντας μια μέρα στη θάλασσα. .    
Description:
cid:C15F92E17D994DF9A4D0C0D1FD9A57BA@casa948c71d7c9
  
. . . στο γήπεδο υποστηρίζοντας την ομάδα τους . .
Description:
cid:0EB58F79597F4F57B9138D32F29ACCA8@casa948c71d7c9
    
. . διασκεδάζοντας με τη φιλενάδα τους . .  
Description:
cid:EF7FFB8B99344F46840900B563173F92@casa948c71d7c9
 
  
. . απολαμβάνοντας τη πόλη από ένα convertible ..   
Description:
cid:BAC9A500AD234F6BB5764D24F0FC19FC@casa948c71d7c9
  
Ο Einstein είχε δίκιο:
Albert Einstein:   
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots."  
 
(με την άδειά σας, σε ελεύθερη μετάφραση. . .)
 
"Φοβάμαι την ημέρα που η τεχνολογία θα νικήσει την ανθρωπιά. Τότε ο κόσμος θα έχει μόνο μιά γενιά, από ηλίθιους."