Στείλετε τα σχόλια και τις αναρτήσεις σας στο: matsolanews@yahoo.gr

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Όλα τα έντυπα των φορολογικών δηλώσεων 2013

Το Android ξεπερνά το iOS στην αμερικανική αγορά

Το Android κατάφερε να ξεπεράσει το iOS στις προτιμήσεις των καταναλωτών στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η εταιρία Kantar Worldpanel ComTech.

Από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, η Google είδε το λειτουργικό της σύστημα να φτάνει στο 51,2% από το 45% που κατείχε στο ακριβώς ίδιο διάστημα ένα χρόνο πριν. Αντίθετα η Apple είδε τα ποσοστά του iOS να σημειώνουν πτώση από το 47% πέρυσι, στη δεύτερη θέση και το 43,5% φέτος.

Η μικρότερη κάμερα για νυχτερινές λήψεις στον κόσμο

Η CHOBi CAM Pro3 έρχεται με βάρος μόλις 41 γραμμάρια και τιμή 40 ευρώ!

Η ιαπωνική εταιρεία Japan Trust Technology (JTT) σχεδίασε τη μικρότερη κάμερα με δυνατότητες νυχτερινής όρασης στον κόσμο, δίνοντας τη δυνατότητα για νυχτερινές λήψεις φωτογραφιών και βίντεο, πολύ καλής ποιότητας.

Το νέο αυτό gadget έχει βάρος μόλις 41 γραμμάρια με τις διαστάσεις του να είναι 17mm x 45mm x 28mm ενώ είναι ικανό για λήψη βίντεο ανάλυσης 1920x1080 και φωτογραφιών 4032x3024.

Η CHOBi CAM Pro3 είναι μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που χωράει στην παλάμη σας, ενώ το μεταλλικό περίβλημα που χρησιμοποίησε η JTT, την προστατεύει από πιέσεις και πτώσεις.

Η μίνι αυτή κάμερα, διαθέτει αυτονομία 120 λεπτών συνεχούς λήψης με μία μόνο φόρτιση, ενώ η κάρτα μνήμης των 32GB, μέσω θύρας microSDHC, εγγυάται πως δε θα ξεμείνετε ποτέ από ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο για τις φωτογραφίες και τα βίντεο σας.



Επίσης διαθέτει θύρα microUSB για φόρτιση από τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή (Windows ή Mac), ενώ η διάρκειας μίας πλήρης φόρτισης δεν ξεπερνά τις 3 ώρες.

Μανιτάκης: Μέχρι το 2015 θα έχουν αποχωρήσει 180.000 δημόσιοι υπάλληλοι

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Ακόμη μια προσπάθεια να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, όσον αφορά την περίφημη πλέον μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, όπως αυτή σχεδιάστηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τη συνδρομή της Ομάδας Δράσης (Task Force), αλλά και των Γάλλων τεχνοκρατών, με στόχο να αποκτήσει η χώρα μια διοίκηση χωρίς τις αγκυλώσεις και τα προβλήματα ή την τεράστια γραφειοκρατία και τα έντονα φαινόμενα διαφθοράς, επιχείρησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, κατά την παρέμβασή του στη δημόσια συζήτηση με θέμα «Πέρα από το μικρό ή το μεγάλο κράτος: μεταρρυθμίσεις για μία αδέσμευτη και κοινωνικά αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση», που διοργανώθηκε από το Κέντρο Πολιτικού Προβληματισμού «Μιχάλης Παπαγιαννάκης».

27 επιχειρήσεις εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια!!!

Οργιάζει ακόμα η φοροδιαφυγή - 27 επιχειρήσεις που εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια - Τα αποτελέσματα ελέγχων Σ.Δ.Ο.Ε. κατά το μήνα Μάρτιο 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                  

Tηλ.:  210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου

Στo πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και των ελέγχων αδήλωτων εισοδημάτων, το Σ.Δ.Ο.Ε. συνέχισε  με αμείωτο ρυθμό τους ελέγχους κατά τον μήνα Μάρτιο 2013, με τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Συνεχίζεται το "ράβε-ξήλωνε" με το χαράτσι

Του Σπύρου Δημητρέλη

Ψυχρή εκλογική αριθμητική, πιέσεις από ομάδες συμφερόντων και ένα δημόσιο ταμείο που «διψάει» για έσοδα κρύβονται πίσω από τη διελκυστίνδα που έχει ξεκινήσει μεταξύ των τριών κομμάτων της συμπολίτευσης αναφορικά με τη διατήρηση και για φέτος του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών και το βασικό θέμα που ουσιαστικά παραμένει σε εκκρεμότητα ενόψει της άφιξης της τρόικας είναι η φορολογία των ακινήτων και πιο συγκεκριμένα η διατήρηση του χαρατσιού. Εντός της τρικομματικής κυβέρνησης έχουν διαμορφωθεί δυο τάσεις. Από τη μια είναι η Νέα Δημοκρατία και από την άλλη η Δημοκρατική Αριστερά η οποία συνεπικουρείται από το ΠΑΣΟΚ.

Στο Τατόι στους τάφους των γονιών του με μπαστούνι ο Κωνσταντίνος

- Τρισάγιο στα βασιλικά μνήματα του Τατοϊου έκανε την Δευτέρα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος
- Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο τ. Βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ χρησιμοποιούσε μπαστούνι για να περπατήσει
- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φούντωσαν ξανά οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του τ. Βασιλιά Κωνσταντίνου, αφού στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση πριν από 2 ημέρες έκανε αίσθηση το γεγονός οτι κρατούσε μπαστούνι και υποβασταζόταν από την σύζυγό του, Αννα Μαρία. Παλαιότερα είχε γραφτεί ότι ο Κωνσταντίνος είχε πάθει εγκεφαλικό, αλλά αυτό δεν είχε επιβεβαιωθεί.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερωνυμος, που συνοδευόταν από τους Μητροπολίτες Μεσογαίας κ. Νικόλαο, Κηφισιάς κ. Κύριλλο και Ιλίου κ. Αθηναγόρα ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του τ. Βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.

Κομοτηνή: Αυτός είναι ο φοιτητής που ξυλοκοπήθηκε για μία απόδειξη - Το ξέσπασμα της μάνας του!

''Δε θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Ο γιος μου τη γλίτωσε, θα μπορούσε όμως να συμβεί σε ένα άλλο παιδί αυτό και να μην τη γλιτώσει'' λέει μεταξύ άλλων η μητέρα του φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε στην Κομοτηνή για μία απόδειξη...

Σοκ» έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η περιπέτεια 20χρονου φοιτητή, που αναγκάζεται να μεταβεί στην Αθήνα για χειρουργική επέμβαση στην κάτω γνάθο ύστερα από επίθεση του δέχθηκε σε νυχτερινή του έξοδο.

Όλα συνέβησαν αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ξημερώματα του Σαββάτου όταν ο 20χρονος Κερκυραίος Γιάννης Γκερέκος αποφάσισε με άλλα τρία άτομα να διασκεδάσουν στο κατάστημα Avant Garde της κεντρικής πλατείας Κομοτηνής.

Ταξίδια προς τα άστρα θα γίνουν πραγματικότητα;

Είναι δυνατό να φτάσουμε ως τα μη ηλιακά πλανητικά συστήματα γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός; Ναι, είναι δυνατό,- βεβαιώνει ο Χάρολντ Γουάιτ (White Harold). Με την ομάδα του στη NASA, κατασκευάζει κινητήρα υπέρ φωτός (superluminal) για διαστρικά ταξίδια. Ως το σύστημα του άλφα Κενταύρου που βρίσκεται σε 4 έτη φωτός από τον Ήλιο τέτοιο σκάφος θα έφτανε μέσα σε 2 μόλις εβδομάδες.

Οι έρευνες του Γουάιτ είναι προσπάθεια τελειοποίησης της αντίληψης του Μεξικανού φυσικού Μιγκέλ Αλκουμπιέρ (Miguel Alcubierre), η οποία είχε προκαλέσει το 1994, έντονες συζητήσεις στον επιστημονικό κόσμο. Ο επιστήμονας πρότεινε, να συσταλεί, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, ο χώρος μπροστά στο διαστημικό σκάφος και να διασταλεί πίσω του. Το διαστημόπλοιο σαν να τοποθετηθεί μέσα σε «φούσκα» παραμορφωμένου χώρου και να παραμείνει ακίνητο με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που θα βρίσκονται μέσα του δεν θα αντιμετωπίζουν οποιεσδήποτε υπερφορτώσεις. Γύρω του διαστημοπλοίου θα τρέχει ο ίδιος ο διαστημικός χώρος, εξασφαλίζοντας την μετακίνησή του. Ο διαστημικός χώρος μπορεί να διαστέλλεται και να συστέλλεται με ταχύτητα μεγαλύτερη από την ταχύτητα του φωτός.

Η Ρωσία θα υποστηρίξει την Υεμένη σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς

Η Ρωσία σκοπεύει να αναπτύξει την οικονομική συνεργασία με την Υεμένη. Η συνεργασία μπορεί συγκεκριμένα να αφορά μεγάλα σχέδια στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας, του πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και το στρατιωτικο-τεχνικό τομέα.

Χθες Τρίτη ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συνάντηση στη Μόσχα με τον ομόλογό του της Υεμένης Αμπντράμπο Μανσούρ Χάντι και τον διαβεβαίωσε για την ολόπλευρη υποστήριξη από μέρους της Ρωσίας.
Ο Πρόεδρος της Υεμένης αφίχθηκε στη Ρωσία έξι μήνες πριν τη μεγάλη επέτειο των 85χρόνων της εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Το 1928 ακριβώς η Υεμένη ήταν η πρώτη χώρα στην Αραβική Χερσόνησο, με την οποία η Σοβιετική Ένωση υπόγραψε συμφωνία για τη φιλία και τη συνεργασία. Η συνεργασία συνεχίστηκε και την περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας η Υεμένη ήταν διαιρεμένη ως αποτέλεσμα του εμφυλίου πολέμου και μετά την επανένωση το 1990. Ωστόσο σήμερα οι ρυθμοί αυτής της εταιρικής σχέσης δεν είναι ικανοποιητικοί, ακόμα και παρόλο που μόνο το περασμένο έτος ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών σημείωσε αύξηση περισσότερη του 30%, δήλωσε ο Πούτιν, προσφωνώντας τον ομόλογό του της Υεμένης στην κατοικία του στο Νοβο-Ογκαριόβο στα περίχωρα της Μόσχας:

Πρέπει άραγε να τηρεί σιωπή η Εκκλησία;

Ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ ζήτησε την παραίτηση των δημοσιονομικών αρχών της χώρας και συγκεκριμένα του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας και του υπουργού Οικονομικών. Ο λόγος; Δεν απέτρεψαν την επιβολή από την τρόϊκα δανειστών των απαράδεκτων όρων αναδιάρθρωσης των τραπεζών.

Εξάλλου, τα μέτρα αυτά, κατά τη γνώμη του Προκαθημένου της Κυπριακής Εκκλησίας θα θίξουν επώδυνα το 70% των οικογενειών της Κύπρου, θα οδηγήσουν στην πτώχευση του λαού και γενικά θα επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

O Μπαμπούλας των Ελλήνων

Του Γιώργου Καισάριου

Ας πούμε ότι δεν είχαμε την "κακή" τρόικα να μας μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις, τι θα έκανε η όποια ελληνική κυβέρνηση; Να υποθέσουμε δηλαδή ότι αν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην εξουσία, θα έκανε 100.000 προσλήψεις στο δημόσιο;

Με τι κεφάλαια άραγε μπορεί η όποια ελληνική κυβέρνηση, να κάνει αυτά που θα ήθελαν όλοι οι πολιτικοί αυτής της χώρας να γίνουν;