Στείλετε τα σχόλια και τις αναρτήσεις σας στο: matsolanews@yahoo.gr

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ούτε ένας φοροφυγάς από τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες στη λίστα Λιχτενστάιν!

Κανένα στοχείο για φοροδιαφυγή δεν προκύπτει από την περίφημη λίστα Λιχτενστάιν σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη.

Λίστα Λιχτενστάιν

Ειδικότερα, αυτό προκύπτει από την απάντηση του κ. Μαυραγάνη σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η περίφημη λίστα του Λίχτενασταιν είναι η πρώτη λίστα που εστάλη πριν από 4 περίπου χρόνια στις ελληνικές αρχές από υπηρεσίες ξένου κράτους και συγκεκριμένα από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με σκοπό το φορολογικό έλεγχο των Ελλήνων καταθετών που υπήρχαν σε αυτήν.

Ο κ. Μαυραγάνης αναφέρει ότι το ΣΔΟΕ ερεύνησε τα στοιχεία για 17 υποθέσεις που αφορούσαν φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας που είχαν καταθέσεις στο Λιχτενστάιν. Σύμφωνα με το κείμενο της απάντησής του, από τον έλεγχο δεν κατέστη δυνατό να στοιχειοθετηθούν φορολογικές ή άλλου είδους παραβάσεις. Τα στοιχεία αυτά το ΣΔΟΕ τα έστειλε και στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Ο βουλευτής της ΝΔ ρωτούσε από τον Ιανούάριο του 2013 τον υφυπουργό οικονομικών εαν έχουν εντοπιστεί αδικήματα φοροδιαφυγής στα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λιχτενστάιν και αν ναι τι ποσά φοροδιαφυγής αφορούν.

Όσο για το θέμα των εμβασμάτων την περίοδο 2009 - 2011 που επίσης υπήρχε στο κείμενο τςη ερώτησης του κ. Ανδρέα Ψυχάρη, ο κ. Μαυραγάνης διευκρίνησε ότι η έρευνα του ΣΔΟΕ είναι σε εξέλιξη και καλύπτεται από τη μυστικότητα της ποινικής προδικασίας.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου