Στείλετε τα σχόλια και τις αναρτήσεις σας στο: matsolanews@yahoo.gr

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Δείτε από που βγήκαν πολλές γνωστές ελληνικές παροιμίες!



ΚΟΥΤΣΟΙ ΣΤΡΑΒΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ Στα 1830, σ' ένα χωριουδάκι της Κυνουρίας, στο Άστρος, παρουσιάστηκε ένας περίεργος άνθρωπος, που άρχισε να διαδίδει επίμονα ότι ήταν ο. Άγιος Παντελεήμονας, που ήρθε να σώσει τον κόσμο από τις διάφορες αρρώστιες, που τον μάστιζαν.Όπως ξέρουμε όλοι μας σχεδόν

Το πρώτο Πρατήριο Προϊόντων Ελλήνων Παραγωγών άνοιξε!




Τη στιγμή που πονηρούληδες μεγαλέμποροι κοτσάρουν την Ελληνική σημαία στις διαφημίσεις τους για να
αποδείξουν τη δήθεν ελληνικότητα των μαγαζιών τους που πουλάνε εισαγόμενα προϊόντα, εμείς οι Έλληνες
παραγωγοί δηλώνουμε παρόντες!

«Αργοναύτης» ένα ντοκιμαντέρ για τις άγνωστες Ελληνικές Νάρκες


Ένα ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κοντογιάννη, με σπάνιο πρωτότυπο υλικό, από τα προσωπικά του αρχεία που μας μεταφέρει στο 1936 στη βράβευση των εργοστασίων Στυλ. Ισιδ. Κοντογιάννη από τον διάδοχο Παύλο για την κατασκευή των ναρκών τύπου «Αργοναύτης».
Άραγε πόσοι από εμάς ξέρουν ότι στην Ελλάδα του 1930 παράγονταν νάρκες; πρόκειται για ένα πραγματικό ιστορικό ντοκουμέντο, τόσο σε επίπεδο Ελληνικής πολεμικής και μη βιομηχανίας όσο και κινηματογραφικής, αφού το αρχειακό υλικό είναι του 1936 και αποτελεί ένα από τα λίγα ελληνικά φιλμ της εποχής. 


Προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τέσσερις βόμβες


Τηλεφώνημα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στις 9.29 π.μ. προειδοποίησε για εκρήξεις στις 11 π.μ. τεσσάρων αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών στην ΔΟΥ Ψυχικού, στο προαύλιο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην οδό Μεσογείων 492 και στον ΟΤΕ στη λεωφόρο Μαραθώνος.
Έχουν εκκενωθεί τα κτίρια και οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν έρευνες στον χώρο.

Μείωση αντικειμενικών έως 20% σε όλη τη χώρα



Μείωση αντικειμενικών έως 20% σε όλη τη χώρα

Σε οριζόντια μείωση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων προσανατoλίζεται το υπουργείο Οικονομικών για το 2013. Μετά το Πάσχα, αλλάζει άρδην το σύστημα καθορισμού των τιμών της εφορίας που αποτελούν βάση για τον υπολογισμό των φόρων στα ακίνητα.