Στείλετε τα σχόλια και τις αναρτήσεις σας στο: matsolanews@yahoo.gr

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

MΠPAΦ : 5 - Mikeius on Piracy

Η EUROPOL για τους Νιγηριανούς απατεώνες



 Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα

Μετά την πρόσφατη εξάρθρωση  από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεθνούς οργανωμένου κυκλώματος), το οποίο με τη μέθοδο των «νιγηριανών επιστολών» εξαπατούσε χρήστες του διαδικτύου και αποκόμιζε μεγάλα χρηματικά ποσά, ανακοινώνεται ότι οι πέντε συλληφθέντες παραπέμφθηκαν από τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για διενέργεια κυρίας ανάκρισης.

Μετά το πέρας της διαδικασίας και ύστερα από σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, οι δύο από τους κατηγορούμενους προφυλακίστηκαν, ενώ στους υπόλοιπους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής συνεργασίας η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Συνεργασία (EUROPOL), για τα στοιχεία που προέκυψαν από την διερεύνηση της υπόθεσης.
Σκοπός ήταν να ενημερωθούν περαιτέρω και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές Αστυνομίες, σχετικά με τη δράση και τη μεθοδολογία της συγκεκριμένης παγκόσμιας εγκληματικής οργάνωσης, καθώς από την ψηφιακή ανάλυση προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη ανήκουν σε παρόχους αλλοδαπών υπηρεσιών διαδικτύου.
Υπενθυμίζεται ότι η μεθοδολογία που ακολουθούν οι εγκληματικές ομάδες μέσω των «Νιγηριανών Επιστολών» συνίσταται στην αποστολή ηλεκτρονικών μηνύματων (e-mails) σε χρήστες του διαδικτύου, για την εκταμίευση υπέρογκων χρηματικών ποσών από «δήθεν» κληρονομιές ή κέρδη από συμμετοχή σε διεθνή τυχερά παιχνίδια.
Για το λόγο αυτό, οι πολίτες - χρήστες του διαδικτύου, παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην πείθονται από τέτοια «δελεαστικά» μηνύματα και να ενημερώνουν άμεσα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προωθώντας τα μηνύματα αυτά στο e-mail ccu@cybercrimeunit. gov .gr, αλλά και τηλεφωνικά στην 24ωρη γραμμή καταγγελιών 11012

Έκαναν τους αστυνομικούς οι Αρχιμαφιόζοι


 

Εικόνες από τα κατασχεμένα αντικείμενα

Καθοριστική η συμβολή του Ταξίαρχου Απ. Κασκάνη στο ξεδόντιασμα των "Νονών" της Στερεάς Ελλάδος



Ένα από τα στελέχη  του εργοστασίου στην περιοχή  της Λάρκο ήταν το υποψήφιο θύμα των «Μαφιόζων της Στερεάς Ελλάδος» που συνέλαβε η Ασφάλεια Λιβαδειάς.  Είναι εργοστάσιο που επεξεργάζεται  την σκουριά και την μετατρέπει σε αμμοβολή. Οι κακοποιοί σχεδίαζαν να απαγάγουν ή τον πατέρα ή τον γιο.
Μάλιστα  σχεδίασαν και προέβησαν σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για την απαγωγή του ατόμου μεγάλης οικονομικής επιφάνειας ενώ  την 27-09-2011, στην Εθνική Οδό Μαρτίνου - Λάρυμνας, αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν την απαγωγή, χωρίς να τα καταφέρουν. Αιτία; Άνδρας του Λιμενικού Σώματος που περνούσε τυχαία από το σημείο τους πήρε «πρέφα» και ειδοποίησε την αστυνομία για «ύποπτες κινήσεις». Ποιες ήταν αυτές; Τρεις από τους κακοποιούς ντύθηκαν με αστυνομικές στολές και έστησαν μπλόκο στην Ε.Ο μ’ ένα ολοκαίνουργιο Τσερόκι στο οποίο είχαν τοποθετήσει φάρο. Ο ντόπιος Λιμενικός που ως οδηγός πέρασε τυχαία από το σημείο, ειδοποίησε την αστυνομία, για τους … ουρανοκατέβατους ένστολους και έτσι το σχέδιο της απαγωγής πήρε αναβολή.

πηγή

Στην υγειά του... Lemmy


Οι Motorhead έχουν πλέον και κρασί!!!









Διάλογος με το Βλαντίμιρ Πούτιν: η αντίδραση δεν ήταν μονοσήμαντη




© Фото: «Вести.Ru»
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα μείνει στο γραφείο του ούτε μέρα, σε περίπτωση που δεν θα νιώθει την υποστήριξη του λαού.
Και αυτή η υποστήριξη δεν προσδιορίζεται από τις απόψεις, που εκφράζονται στο Διαδίκτυο ή στις πλατείες, αλλά από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στις προεδρικές εκλογές του 2012, δήλωσε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε εκπομπή απευθείας επικοινωνίας στις ερωτήσεις των ρώσων πολιτών.
Αυτός ο διάλογος διάρκεσε πάνω από 4,5 ώρες. Ο πρωθυπουργός πρόλαβε να απαντήσει σε 88 ερωτήσεις, που αφορούσαν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, την επερχόμενη προεκλογική προεδρική εκστρατεία, τα πολιτικά σχέδια, τις εν δυνάμει ανακατατάξεις στελεχών και πολλά άλλα.
Μερικά θέματα για τους πολιτολόγους ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Πρώτον, - η αντίδραση του Πούτιν στις πολυάριθμες και οξείες ερωτήσεις για τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών της Κρατικής Δούμας και τα συλλαλητήρια που ακολούθησαν. Δεύτερον, - οι προτάσεις του πρωθυπουργού για την τελειοποίηση του πολιτικού συστήματος της χώρας: ο Πούτιν θεωρεί δυνατή τη διεξαγωγή άμεσων εκλογών κυβερνητών από υποψηφίους, που θα προτείνουν τα κόμματα και θα συμφωνούνται με τον Πρόεδρο. Και, βέβαια, - η εκτίμησή του σε ό,τι αφορά τη διεθνή θέση της Ρωσίας.
Οι απόψεις των εμπειρογνωμόνων, μπορούμε να πούμε, ήταν πολικά αντίθετες – από την πλήρη υποστήριξη ως τη σκληρή κριτική. Π.χ., τα σχόλια του πρωθυπουργού για τα συλλαλητήρια ικανοποίησαν απόλυτα τον πολιτολόγο Μιχαήλ Ρέμιζοφ:
- Ο Πούτιν δεν κρύβει το γεγονός ότι έχει αρνητική στάση έναντι του τωρινού κινήματος διαμαρτυρίας στους δρόμους. Και ορθά κάνει, που απαντά σ΄αυτή την ερώτηση έντιμα. Για να είναι λιγότερες οι διαμαρτυρίες στους δρόμους, πρέπει να δοθούν στο λαό περισσότερες δυνατότητες συμμετοχής στη δημόσια πολιτική. Ακριβώς γι΄αυτό το λόγο έχει προταθεί η εκλογή των κυβερνητών μέσω της διαμεσολάβησης των πολιτικών κομμάτων. Μ΄αυτό συνδέονται και οι ιδέες για τις επιπρόσθετες δυνατότητες για τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Από το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης θετικές εκτιμήσεις, βέβαια, κανείς δεν περίμενε. Ωστόσο η κριτική από μέρους του ηγέτη του κόμματος «Γιάμπλοκο» πλησίαζε τη συμπόνοια προς το Ρώσο πρωθυπουργό. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν νιώθει τις αλλαγές στις διαθέσεις της κοινωνίας, δήλωσε ο Σεργκέι Μιτρόχιν:
- Συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο, λες και ακόμα βρίσκεται στις εκλογές του 2007 ή του 2004, που είχε μαζική υποστήριξη. Σήμερα τέτοια υποστήριξη δεν έχει. Οι προτάσεις για τις πολιτικές αλλαγές, τις οποίες έκανε αντιδρώντας στα συλλαλητήρια, έχουν διακοσμητικό χαρακτήρα.
Πολύ πιό συναισθηματικά σχολίασε το διάλογο στην απευθείας γραμμή σε συνέντευξη που παραχώρησε στη "Φωνή της Ρωσίας" ο συμπρόεδρος του μη εγγεγραμμένου «Κόμματος Λαϊκής Ελευθερίας» Βλαντίμιρ Ριζκόφ:
- Η αντίδραση στο σημερινό τολκ σόου του κυρίου Πούτιν ήταν η πιό οδυνηρή. Κατα την άποψή του, όλα πάνε γενικά καλά και τίποτα δεν πρέπει να αλλάξει. Τη στιγμή που που όλη η χώρα βράζει. Ο λαός απαιτεί ένα δημοκρατικό σύστημα. Ο λαός απαιτεί αποφασιστική καταπολέμηση της διαφθοράς. Ο Πούτιν γι΄αυτό δεν είπε απολύτως τίτπε, παρόλο που σήμερα αυτό είναι το κύριο έλκος της χώρας.
Σε αντίθεση με αυτή την άποψη, πολλοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο πρωθυπουργός ξέρει τι κάνει. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι επαγγελματίας υψηλής κλάσης, θεωρεί η διάσημη κοινωνική παράγοντας Νατάλια Ναροτσνίτσκαγια:
- Δεν φοβάται καμιά ερώτηση, ούτε και την πιό αμερόληπτη – και εκεί υπήρχαν τέτοιες ερωτήσεις. Ξέρει θαυμάσια τον τομέα της δουλειάς του, θυμάται όλους τους αριθμούς. Και, βέβαια, έχει ανδρεία. Η κατάσταση, όπως είναι γνωστό, κλιμακώνεται, στο Διαδίκτυο γίνεται επίθεση. Αυτός όμως δεν φοβάται, απαντούσε ήρεμα σε όλες τις ερωτήσεις, μεταξύ άλλων και για τις διεθνείς υποθέσεις.

Στη Ρωσία μειώνεται η εγκληματικότητα



Photo: EPA


Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ετοίμασε έκθεση, στην οποία αναφέρεται ότι το 2011, σε σύγκριση με το περασμένο έτος, το επίπεδο της εγκληματικότητας στη χώρα μειώθηκε κατά 8,3%.
Ο αριθμός των φόνων, των ληστειών και των ληστρικών επιθέσεων μειώθηκε κατά 11%, των περιπτώσεων κλοπής - κατά 5.8%  εντούτοις η εγκληματικότητα στους δρόμους αυξήθηκε κατά 3%. Φέτος τα ρωσικά όργανα εξασφάλισης της δημόσιας τάξης αποκάλυψαν 10300 γεγονότα δωροδοκίας. Το μέσο μέγεθος της δωροδοκίας, σύμφωνα με τα δεδομένα της αστυνομίας, ήταν της τάξης των 8 χιλ. δολαρίων.

ΠΟΥΤΙΝ: ΟΙ ΗΠΑ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ


 

Βολές κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σημειώνοντας πως επιθυμούν να κυριαρχούν έναντι άλλων χωρών και ότι ο κόσμος έχει κουραστεί να δέχεται διαταγές από την Ουάσιγκτον. «Κάποιες φορές μου φαίνεται ότι οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται συμμάχους, αλλά...
υποτελείς», ανέφερε στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, συμπληρώνοντας ότι η Ρωσία έχει στη Δύση περισσότερους φίλους από ό,τι νομίζουν μερικοί.
Τέλος, ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα του θα ήθελε να είναι σύμμαχος με τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «οι άνθρωποι έχουν κουραστεί να δέχονται διαταγές».

Ντοκουμέντο: Τα καυτά email του Ραγκούση με την Τρόικα για τα ταξί. Τάχανε ... μιλημένα ΚΑΙ συμφωνημένα.




Γιάννης Ραγκούσης, Μάκης Βορίδης, τρόικα, νομοσχέδιο, ταξί, απελευθέρωση ταξί
Δύο καυτά email ανάμεσα στον Γιάννη Ραγκούση και την Τρόικα για την απελευθέρωση των ταξί, φέρνουμε σήμερα στην δημοσιότητα , που δείχνουν ότι όχι μόνο υπήρχε «νομοσχέδιο Ραγκούση» αλλά και ότι η Τρόικα είχε δώσει την έγκρισή της γι' αυτό...

Στο πρωτο email, με ημερομηνία 31 Οκτωβρίου 2011, συνεργάτης του πρώην υπουργού Υποδομών στέλνει στην εκπρόσωπο της Τρόικα, Leila Fernandez Stembridge, το τελικό νομοσχέδιο που είχε ετοιμαστεί για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί. Στο email αυτό, ο συνεργάτης του κ. Ραγκούση επισημαίνει τις τελικές αλλαγές που έγιναν στο νομοσχέδιο κατόπιν των απαιτήσεων της Τρόικα (π.χ. αλλαγές στην Επιστημονική Επιτροπή που θα επέβλεπε το πρώτο εξάμηνο την εφαρμογή του νόμου και διευκρινίσεις για την Ειδική Άδεια Οδήγησης που θα έπρεπε να είχαν οι οδηγοί των νέων ταξί) και ζητά την τελική έγκριση της προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011.
From:...Sent: lundi 31 octobre 2011 22:54
To: FERNANDEZ STEMBRIDGE Leila (ECFIN) <#####@ec.europa.eu>
Subject: Final Taxi/Trucks draft law

Dear Leila,
following our conversation i am sending you the final draft law that
includes the changes we discussed right before the begining of your
holidays (Highlighted with Red colour). It includes: change on wi-fi and tv
which is now only for the so-called 9 seats (Special Lease Vehicles) and
change on the Scientific Comitee which is going to study explicitly the
first 6 months of the law implementation and produce ONCE a report on it.
It is also made clear that the Disciplinary boards consist of Regions and
Ministries of Transport and Civil Protection representatives who are
current employees(no new recruitment). Finally the Special Driver License
reffers to Taxi and Special Lease Vehicles Drivers. We are waiting for your
reaction as soon as possible and it is my minister's will to have it before
we table the law to the Parliament. Thursday morning is the latest which i
hope is ok for you.
Best regards
--

Το δεύτερο email είναι η απάντηση της Τρόικα στον συνεργάτη του Γιάννη Ραγκούση με την οποία δίνει την τελική έγκρισή της για την προώθηση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Όπως λένε χαρακτηριστικά, «είμαστε εντάξει με την τελευταία εκδοχή [του νομοσχεδίου]»
From: FERNANDEZ STEMBRIDGE Leila (ECFIN) <##########@ec.europa.eu>
Date: 2011/11/5
Subject: RE: Final Taxi/Trucks draft law
To: #######

Dear Taso,

We are fine w the latest version. Thx.
Should it be changed in the nxt three weeks, during the parliamentary discussions, pls kindly let us know.
All the best, despite the general circumstances,
EC/IMF/ECB.
Να σημειωθεί ότι μετά την σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης κατά του προκατόχου του για το θέμα των αδειών ταξί, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει νομοσχέδιο Ραγκούση» και ότι τα ταξί θα απελευθερωθούν μεν αλλά με πληθυσμιακά κριτήρια, κύκλοι του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, τόνιζαν ότι «την ώρα που πλήττονται στο εισόδημά τους εργαζόμενοι και συνταξιούχοι και αυξάνει η ανεργία, είναι μείζον ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης να μην εξαιρούνται πελατειακές συντεχνίες από το άνοιγμα των επαγγελμάτων. Και βέβαια την ώρα που η χώρα δίνει υπαρξιακή μάχη επιβίωσης κατά της φοροδιαφυγής, είναι μείζον ζήτημα πολιτικής ηθικής να μην εξαιρούνται συστήματα μαύρης αγοράς για ψηφοθηρικούς λόγους».