Στείλετε τα σχόλια και τις αναρτήσεις σας στο: matsolanews@yahoo.gr

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ εργαζόμενοι με ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ τη ΓΣΕΕ, το ΣΕΒ, την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ

Απόφαση της γενικής συνέλευσης (13/9/2012)

Βρισκόμαστε σε οριακό σημείο όσον αφορά στη λειτουργία του ΕΛΙΝΥΑΕ και την κατάσταση των εργαζομένων. Περιθώρια για αυταπάτες δεν υπάρχουν.
Για πολλοστή φορά βρισκόμαστε απλήρωτοι επί μήνες (σε λίγες ημέρες συμπληρώνουμε 6μηνο) και τα χρέη του Ινστιτούτου προς τα ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιες υπηρεσίες, τρίτους κ.λπ. έχουν υπέρμετρα διογκωθεί. Η χρηματοδότηση από το ΛΑΕΚ όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες, αλλά έχει μειωθεί σε σημαντικό βαθμό (σημαντική μείωση του ποσοστού της επιχορήγησης του ΛΑΕΚ προ το Ινστιτούτο σε σχέση με τις συνολικές επιχορηγήσεις για τις εκπαιδευτικές δομές των ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ).
Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου

Συνέντευξη τύπου, 1 Ιουνίου 2012

Μεθοδεύεται το ΚΛΕΙΣΙΜΟ του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.)

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ εργαζόμενοι με ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ τη ΓΣΕΕ, το ΣΕΒ, την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ

Σε πλήρη απαξίωση και τελικά σε «λουκέτο» οδηγείται το  ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε., μη κερδοσκοπικός φορέας που ιδρύθηκε το 1992 από τη ΓΣΕΕ, το ΣΕΒ, την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ με σκοπό την έρευνα, την πληροφόρηση και την κατάρτιση για θέματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Οι ιδρυτικοί φορείς δεν διασφαλίζουν πλέον τη χρηματοδότησή του (ο κύριος πόρος χρηματοδότησης είναι ο ΛΑΕΚ), ενώ οι εργαζόμενοι είναι 3 μήνες απλήρωτοι (χωρίς αυτό να συμβαίνει για πρώτη φορά) και υπάρχουν ήδη πολύ σοβαρά προβλήματα για τη λειτουργία των υποδομών του. Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου

Ανακοίνωση Μαΐου 2012

Kάθε 3 μέρες ένας εργαζόμενος πεθαίνει από εργατικό ατύχημα στη χώρα μας και χιλιάδες είναι τα θύματα των επαγγελματικών ασθενειών.
Ανεργία, ανασφάλεια, περικοπές μισθών, συρρίκνωση ασφαλιστικών, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων… Όλα αυτά είναι γνωστά. Πόσο γνωστό είναι όμως ότι τα εργατικά ατυχήματα, οι επαγγελματικές ασθένειες, οι αυτοκτονίες, συνδέονται άμεσα με την κατάσταση αυτή; Πόσο γνωστό είναι ότι οι πολιτικές που έχουν υιοθετηθεί τα προηγούμενα χρόνια έχουν οδηγήσει και στη δραματική χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας και των όρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων (ΥΑΕ);
Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου