Στείλετε τα σχόλια και τις αναρτήσεις σας στο: matsolanews@yahoo.gr

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση και του Σ.Ε.Β. για το επίδομα γάμου που τελικά ισχύει μέχρι την 15η Μαΐου 2013

Ανακοίνωση και του ΣΕΒ για το επίδομα γάμου που τελικά ισχύει όπως σημειώσαμε από το κόμβο μας μέχρι την 15η Μαΐου 2013

Ο ΣΕΒ αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Σύμφωνα με την νομοθεσία (ΠΥΣ 6/2012), μετά τη λήξη της ισχύουσας Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. 2010-2012 στις 14/2/2013, οι κανονιστικοί όροι αυτής, μεταξύ των οποίων και το επίδομα γάμου, παρατάθηκαν για ένα τρίμηνο και ισχύουν μέχρι την 15η Μαΐου του τρέχοντος έτους. Ως εκ τούτου, η συζήτηση που ανέκυψε για κατάργηση του επιδόματος γάμου δεν ευσταθεί». 

Υπενθημίζουμε ότι νωρίτερα εχθές σε παρόμοια ανακοίνωση είχε προβεί και η ΓΣΕΕ αλλά και το Taxheaven

Συνεχίζονται οι φορολογικοί έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος

Συνεχίζονται οι φορολογικοί έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος

Την προηγουμένη βδομάδα ελέγχθηκαν καταστήματα και επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις βεβαιώθηκαν φορολογικές παραβάσεις και σε μία περίπτωση εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία

Στον αριθμό 11012 και στα e-mails 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr, οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις κατά τη διάρκεια των συναλλαγών τους

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζονται οι ειδικοί φορολογικοί έλεγχοι σε καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οδηγίες σχετικά με την συγκεντρωτική κατάσταση συνταγών λογαριασμού φαρμακείου

Με εγκύκλιό του ο ΕΟΠΠΥΥ ενημερώνει:

Σε συνέχεια της  Υπουργικής Απόφασης με την οποία τέθηκε σε εφαρμογή η νέα θετική λίστα επισυνάπτεται η συνημμένη νέα συγκεντρωτική κατάσταση λογαριασμού φαρμακείων.

Στην νέα συγκεντρωτική κατάσταση θα πρέπει να συμπληρώνονται ανά ημέρα τρία ποσά:

-Η συνολική αξία των εκτελεσμένων συνταγών εκφρασμένη με βάση την τιμή αναφοράς των σκευασμάτων.

- Το ποσό συμμετοχής των ασφαλισμένων.

- Η επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ (50% της διαφοράς μεταξύ λιανικής τιμής του σκευάσματος και της τιμής αναφοράς του).

Το αιτούμενο ποσό προκύπτει από τον τύπο: Σαξίας – Σσυμμετοχής + Σεπιβάρυνσης.

Η συνημμένη συγκεντρωτική κατάσταση ισχύει για τους λογαριασμούς συνταγών μηνός Απριλίου 2013.

Αποτελεί το ‘νηστίσιμο’ τυρί μια καλά κρυμμένη καταναλωτική παραπλάνηση;

Στις μέρες μας, η παραπλάνηση των καταναλωτών είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι στο καθένα μας έχει τύχει, τουλάχιστον μία φορά, να προμηθευτούμε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας, λόγω των παραπλανητικών ή καταχρηστικών πρακτικών, από τη μεριά του προμηθευτή.

Γιατί αλλάζουμε την ώρα;

Ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1973

Η ημέρα που οι λάτρεις του ύπνου θα βρεθούν κατά μία ώρα λιγότερο στην… αγκαλιά του Μορφέα είναι προ των πυλών. Την Κυριακή, στις 3 τα ξημερώματα, οι δείκτες του ρολογιού θα προχωρήσουν μια ώρα μπροστά, καθώς είναι η στιγμή που λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας και ξεκινάει και επίσημα το…
καλοκαιράκι!

Στην Ελλάδα, στόχος της αλλαγής της ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, μιας και συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι το φυσικό φως.

Απίστευτο: Αγγελία ζητά ιερόδουλες για το εξωτερικό

Η κρίση και η ανεργία την οποία έχει επιφέρει, έχουν καταργήσει ακόμη και τα... προσχήματα. Μια αγγελία εργασίας που παλιότερα δεν θα τολμούσε κάποιος να δημοσιεύσει, κοσμεί την ηλεκτρονική σελίδα μεγάλης εφημερίδας αγγελιών.

Οι επιπτώσεις της Κύπρου στα επιτόκια καταθέσεων


Άνοιγμα της ψαλίδας στα επιτόκια αναμένεται να φέρουν οι εξελίξεις στην Κύπρο, με τις καταθέσεις να είναι... δύο ταχυτήτων και τα ποσά άνω των 100 χιλ. ευρώ να αντιμετωπίζονται εφεξής ως επενδύσεις με σκοπό να συμμετέχουν στις τραπεζικές διασώσεις.

Ενθαρρυντικά στοιχεία από τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Θετικά είναι τα πρώτα δείγματα των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, καθώς προέκυψαν «ευκρινείς και ενδιαφέρουσες γεωλογικές δομές για τον εντοπισμό πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων».

Ναι! Ευρώ και Τρόικα με Κάθε Θυσία!

-Γιατί για πρώτη φορά στη σύγχρονη Ιστορία της χώρας υπάρχει πρόγραμμα που εκτελείται, χωρίς να φοβόμαστε τον κάθε πολιτικάντη μήπως και επαναλάβει το "λεφτά υπάρχουν", την "επανίδρυση του Κράτους" ή τις αρλούμπες των συνιστωσών του κάθε σκουριασμένου αριστερίζοντα.

Σκάνδαλο 10 εκατ. ευρώ στη Μύκονο

Την παραπομπή του νυν και πρώην δημάρχου Μυκόνου στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Αιγαίου προτείνει στο συμβούλιο εφετών ο εισαγγελέας εφετών Γιώργος Οικονόμου.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ

Πατάμε σ΄ενα καλοστημένο παζλ. Τα κομματάκια μπαίνουν ένα ένα. Όλα στοχεύουν στο πως να μπουν αυτά τα κομματάκια στη θέση τους μέχρι να σχηματιστεί η τελική εικόνα. Μπορείς να κάνεις κάτι για να σταματήσεις αυτή την εικόνα, αν νιώθεις ότι δεν σε αφορά, αν νιώθεις ότι είναι ασύμβατη με σένα, πως είναι επικίνδυνη?