Στείλετε τα σχόλια και τις αναρτήσεις σας στο: matsolanews@yahoo.gr

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

O βίος και η πολιτεία του Γ. Στουρνάρα ή αλλιώς πως ένας δημόσιος υπάλληλος “πλουτίζει”.

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

O βίος και η πολιτεία του Γ. Στουρνάρα ή αλλιώς πως ένας δημόσιος υπάλληλος “πλουτίζει”.



Από email αναγνώστη λάβαμε το εξής κείμενο που εγείρει πολλά ερωτήματα σε ό, τι αφορά την περίπτωση του κουμπάρου του Γ. Παπαντωνίου.
Το παραθέτουμε αυτούσιο, χωρίς δική μας επεξεργασία ή παρέμβαση:
ΠΩΣ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ
Ο Γιάννης Στουρνάρας γεννήθηκε σε μικροαστική οικογένεια. Έκανε λαμπρές σπουδές και νεώτατος διωρίστηκε καθηγητής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας με τον γνωστό
μέτριο μισθό. Η γυναίκα του, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, ήταν ιδιωτική υπάλληλος.
Ο Γ. Στουρνάρας κουμπάριασε με τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος τον σύστησε στον Σημίτη που χρησιμοποίησε τις καλές του υπηρεσίες για την καταστροφική για την χώρα μας , όπως αποδείχτηκε, είσοδο στο ΕΥΡΩ.
Σε ανταπόδωση ο Σημίτης διόρισε τον Γ. Στουρνάρα Πρόεδρο της τότε δεύτερης σε μέγεθος Τράπεζας ήτοι ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ . Όταν έφυγε από την Τράπεζα ο Γ. Στουρνάρας η Τράπεζα σχεδόν μπατάρησε και πουλήθηκε σε μεγάλη Γαλλική Τράπεζα η οποία μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να συνεφέρει την ΕΜΠΟΡΙΚΗ η οποία φυτοζωεί.
Ο Γ. Στουρνάρας εργάστηκε κατόπιν σε μια μετρίου μεγέθους ιδιωτική χρηματιστηριακή επιχείρησε και αργότερα διωρίστηκε στον ΙΟΒΕ και πρόσφατα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Πικραμένος τον διώρισε υπουργό ανάπτυξης.
Λόγω της αναμφισβήτητης ευφυίας του αλλά και της υπηρεσίες του για την είσοδό μας στην ευρωζώνη κατάφερε να αποκτήση την φιλία του αξιολογου δημοσιογράφου της Ελλάδας , του κ. Αλέξη Παπαχελά, ο οποίος τον διαφήμισε κατά πρωτοφανή τρόπο, ήτοι με έπαινο σε πρωτοσέλιδα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, την οποία διευθύνει.
Ο Γ. Στουρνάρας με ένα μισθό δημοσίου υπαλλήλου και άλλο ένα ιδιωτικής υπαλλήλου μπόρεσε να συντηρεί αξιοπρεπώς τετραμελή οικογένεια και να αποταμιεύει σε κουμπαρά ή σε ταμιευτήριο ποσά που του επέτρεψαν να αποκτήσει κατοικία στο πανάκριβο προάστειο Κηφισιά και μεγάλης πολυτέλειας έπαυλη στην Σύρο, πλάι στην εξίσου πολυτελή έπαυλη του Γιάννου. Δεν είναι γνωστό αν διαθέτει και άλλη ακίνηρη περιουσία ούτε εάν το όνομά του περιλαμβάνεται στην λίστα του ΣΔΟΕ για έλεγχο του πόθεν έσχες.
Η πορεία του Γιάννη Στουρνάρα θα έπρεπε να αποτελεί οδηγό για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που πένονται, ενώ θα μπορούσαν να γίνουν πλούσιοι με σωστή αποταμίευση και άνετη διαβίωση.
 olympiada

Ψυχοπαθείς κυβερνούν τον κόσμο

Ψυχοπαθείς κυβερνούν τον κόσμο

Ένα αποκαλυπτικό άρθρο, που ξεσκεπάζει το παρασκήνιο της παγκόσμιας εξουσίας!

 
Συνειδητοποίησαν άραγε  οι άνθρωποι ότι κάτι επρόκειτο ν’ αλλάξει  κατά πολύ άσχημο τρόπο λίγο πριν  εμφανιστούν ο Λένιν και ο Τρότσκι στη σκηνή της Πετρούπολης την άνοιξη του 1917; Μήπως ο γερμανικός λαός συνειδητοποίησε όταν αποδεχόταν την  «ελπίδα» του Χίτλερ ότι θα είχε ως αποτέλεσμα κάτι τόσο φρικτό και διαβολικό που θα επέφερε τον θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων  ανθρώπων και μια μόνιμη κηλίδα αίματος θα εμφανίζεται έκτοτε στην ιστορία της Γερμανίας; Πώς ήταν η ζωή, επί μήνες ή χρόνια πριν οι Αρμένιοι [Σ.Σ.* και οι Πόντιοι] υποστούν  γενοκτονία στα χέρια των Τούρκων, ήξεραν ότι όταν  η κυβέρνηση επέβαλε έλεγχο των όπλων ήταν πραγματικά αφοπλισμός πριν την εξόντωση; Τι λέτε για τους Κινέζους πριν τον τύραννο Μάο, ή τους Βορειοκορεάτες πριν από την επιβολή της οικογένειας Κιμ Γιουνγκ Ιλ; Μήπως αυτοί οι άνθρωποι ήξεραν τι ερχόταν, αλλά δεν ήξεραν τι μπορούσαν να κάνουν;
Το μεγαλύτερο  μέρος   από την γραπτή ιστορία γράφεται σε σελίδες αίματος. Νομίζω ότι σήμερα, αυτή τη στιγμή, είναι μια άλλη μια από εκείνες τις στιγμές λίγο πριν από κάτι πολύ κακό που πρόκειται να συμβεί. Και αυτή τη φορά έχουμε  έγγραφα ιστορικά αρχεία των κακών ειδήσεων για να μάθουμε πώς μπορούμε να σώσουμε την ζωή μας, τον πολιτισμό, τη διάσωση πληροφοριών ,πριν  εξελιχθεί η κατάσταση σε ένα άλλο παράδειγμα αίματος και μακελειό παραφροσύνης.

Παρά το γεγονός ότι ο Sigmund Freud εισήγαγε για πρώτη φορά στον κόσμο την έννοια του  ψυχοπαθούς στο βιβλίο του “Ψυχοπαθολογία της καθημερινής ζωής”, που δημοσιεύθηκε το 1901, δεν ήταν παρά σαράντα χρόνια αργότερα που ο αληθινός ορισμός της ψυχοπαθολογίας αναπτύχθηκε για να συμπεριλάβει τον τύπο προσωπικότητας του ψυχοπαθή: μια επιστημονική κατανόηση που ρίχνει φως σε προηγούμενα και τα τρέχοντα γεγονότα.
Ένας από τους πρώτους ερευνητές που μελέτησαν και τεκμηρίωσαν τη φύση των τύπων προσωπικότητας που ονομάζονται ψυχοπαθείς ήταν ο Hervey Cleckley, MD, στο βιβλίο του “The Mask of Sanity”, που δημοσιεύθηκε το 1941. Σε αυτό το κλασικό έργο, ο Cleckley αφιέρωσε πολύ χρόνο με φυλακισμένους  στη Γεωργία.  Σχετικά με αυτούς τους κρατούμενους ”δεν μπορούσε να καταλήξει σε συμφωνία για το τι ήταν στην πραγματικότητα το θέμα μαζί τους”. Και, σύμφωνα με Cleckley, «[οι φυλακισμένοι] συνέχισαν, ωστόσο, να αποτελούν έnα σοβαρό και μόνιμο πρόβλημα στο νοσοκομείο και στην κοινότητα.”
Εκτός από τον Cleckley, άλλοι  από το 1941 και μετά έχουν συμβάλει σημαντικά στην κατανόηση του ψυχοπαθητικού τύπου προσωπικότητας. Ένας τέτοιος ηρωικός ερευνητής, ο  Andrew M. Lobaczewski, γεννήθηκε 1921 στην Πολωνία. Μετά την ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και τη Ρωσική κατοχή μετά την ήττα της Γερμανίας, ο Lobaczewsk  γράφτηκε στο κολέγιο για να εκπαιδευτεί ως ψυχολόγος, και μετά την αποφοίτησή του άρχισε σύντομα την έρευνα για τη φύση του ψυχοπαθή. Ο Lobaczewski και οι συνεργάτες του εκτέθηκαν σε κίνδυνο αυστηρών κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου, για την τεκμηρίωση της έρευνας και του πειραματισμού τους.
 Πέρασε πολλές δεκαετίες προσπαθώντας να δημοσιεύσει την εργασία του (και πολλές προσπάθειες έγιναν από  διάφορες ομάδες να την καταστρέψουν). Αλλά, τελικά, το 1998, παρακάμπτοντας τις προσπάθειες του Zbigniew Brzezinski για να σταματήσει τη δημοσίευση, το βιβλίο του Lobaczewski  “Πολιτική Πονηρολογία: Μια επιστήμη για τη φύση του κακού για πολιτικούς σκοπούς”, δόθηκε στη δημοσιότητα. Το βιβλίο αρχίζει με την εξέταση των κρατουμένων, όπως  καλύπτει  και το έργο Cleckley, αλλά αυτή τη φορά οι επιστήμονες συσχετίζουν τη συμπεριφορά των ψυχοπαθών με τη διαφθορά   στα  μαζικά καταπιεστικά πολιτικά καθεστώτα. Τα αποτελέσματα της οποίας κατέληξαν σε μια νέα επιστήμη που ονομάζεται Ponerology, η μελέτη του κακού  στην πολιτική.
Σύμφωνα με  τον Lobaczewski,   κάθε είδους οργανώσεις μπορεί να μολυνθούν με  ψυχοπαθητικού τύπου προσωπικότητες που, αν τους δοθεί ο κατάλληλος χρόνος και οι ευνοϊκές  συνθήκες, θα γεμίσουν δραστήρια όλες τις θέσεις εξουσίας μέσα σε αυτό. Στην περίπτωση των κυβερνήσεων, αυτό που θα προκύψει ορίζεται ως παθοκρατία (pathocracy) : τυραννία στο χέρι των ψυχοπαθών. Ο  Lobaczewski ορίζει  την διακυβέρνησης από pathocracy ως μακροκοινωνική ασθένεια, κάτι ανθυγιεινά και βάναυσα θανατηφόρο αν δεν αντιμετωπιστεί. Πολιτική Πονηρολογία, λοιπόν, είναι η φύση του κακού στην πολιτική.
Το βιβλίο Πολιτική Πονηρολογία  προσφέρει μια τρομακτική  εξήγηση για τις περιόδους βίαιης παράνοιας στην ιστορία του κόσμου. Είναι ένα φως για να εκθέσει επιστημονικά ένα συγκεκριμένο τύπο προσωπικότητας των τμημάτων του πληθυσμού –ένα είδος, που αν αφεθεί μόνο του, θα μολύνει θέσεις εξουσίας, εκδιώκοντας φυσιολογικές προσωπικότητες μέχρι να κυριαρχήσει η συγκεκριμένη δομή  εξουσίας. Από μια θέση πλήρους κυριαρχίας, οι ψυχοπαθείς θα προστατεύσουν επιθετικά και βάναυσα τη δύναμη  που έχουν αποκτήσει. Στην περίπτωση της κυβέρνησης, αυτό σημαίνει λήψη μέτρων για την εξάλειψη κάθε αντίληψης της αντιπολίτευσης για τον έλεγχο και την εξουσία τους. Δεδομένου ότι οι αληθινά  ψυχοπαθείς είναι συναισθηματικά νεκροί, και δουλεύουν χωρίς καμιά  συμπόνια (βλ. βιβλίο του Δρ Robert Hare, Χωρίς Συνείδηση. Η ενοχλητική λέξη των ψυχοπαθών), το έργο του καθαρισμού του σπιτιού για να αποφευχθεί η απώλεια του ελέγχου, μπορεί γρήγορα να εξελιχθεί στα 20 εκατομμύρια και πλέον νεκρών στο Ρωσικό  Ολοκαύτωμα , των 60 εκατομμυρίων  και πλέον ανθρώπων που  σκοτώθηκαν στο κινεζικό Ολοκαύτωμα, ή τα στρατόπεδα εξόντωσης του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος  [σ.σ.*. και του Αρμενικού, του Ποντιακού, του Μικρασιατικού κλπ.].
Αν και δεν είναι στην ίδια κλίμακα, οι πρόσφατες μαζικές δολοφονίες, όπως η σφαγή στο του Waco του Τέξας, τους βομβαρδισμούς πόλεων της Οκλαχόμα,  ή η  9/11 ψευδής   τρομοκρατική επίθεση, οι δολοφονίες πρέπει να σημάνουν συναγερμό προειδοποίησης. Ψυχοπαθείς είναι επί το έργον.
Αυτό με φέρνει στα άθλια ιστορικά γεγονότα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά από το 1913. Οι ψυχοπαθείς ελέγχουν την παράσταση; Ας δούμε  μερικά γεγονότα.
Το χρονικό
Για να  βάλουμε τα πράγματα σε σειρά, το 1912 οι τραπεζίτες στήνουν την εξέδρα για  τις  προεδρικές εκλογές και ο Γούντροου Ουίλσον, ο πρόεδρος των τραπεζιτών, εισέρχεται  στον Λευκό Οίκο. Αυτή είναι μια στρατηγική κίνηση για να εξασφαλιστεί η πρόθυμη υπακοή στα κελεύσματα  των τραπεζιτών.
Τότε, δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ το Κογκρέσο είχε βολικά πολύ μικρή  συμμετοχή  γιατί  τα περισσότερα μέλη  είχαν φύγει για τις διακοπές, ένα ιδιωτικό τραπεζικό καρτέλ έδωσε έξυπνα στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα τον έλεγχο της έκδοσης του νομίσματος των Ηνωμένων Πολιτειών.  Η σκευωρία επιτεύχθηκε με εξαπάτηση και δωροδοκία, και το τέχνασμα ήταν να φέρουν τους κανονισμούς προς ψήφιση, όταν η προσέλευση στο Κογκρέσου ήταν πολύ χαμηλή. Μέχρι σήμερα, «το τραπεζικό νόμισμα» έχει χάσει το 98%  της αρχικής του αγοραστικής του δύναμης.  Αγοραστική δύναμη που αφαιρέθηκε από τους κατόχους του δολαρίου και μεταφέρθηκε ως πλούτος στην κυβέρνηση και τους ιδιοκτήτες της Federal Reserve. (Ομοσπονδιακή Τράπεζα). [σ.σ.* όπως αντίστοιχα συνέβη στην Ευρώπη με το ευρώ]
Από το 1913, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεκινήσει ή έχουν εμμέσως εμπλακεί (μέσω   γεγονότων ψευδούς σημαίας), σε επιθετικούς πολέμους κατά μέσο όρο έναν κάθε 15 χρόνια μεταξύ των οποίων: Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, η κορεατική σύγκρουση, ο πόλεμος του Βιετνάμ, ο πρώτος Πόλεμος του Κόλπου, και ο δεύτερος πόλεμος του Κόλπου. Όλοι αυτοί οι πόλεμοι που χρηματοδοτούνται με δανεικά από την ίδια τράπεζα που εκδίδει  το νόμισμα, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση  των φορολογουμένων με τόκους και κεφάλαιο εκτός από την επιβάρυνση του κόστους της ζωής. Ακόμα και μετά τους πολέμους, οι επικυρίαρχοι  των ΗΠΑ  έχουν χρηματοδοτήσει τη συνέχιση της εξαγωγής του πολέμου και του ιμπεριαλισμού μέσω της κατοχής, με  την οικοδόμηση πάνω από 1000 στρατιωτικών βάσεων σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Εκτός από τους πολέμους στο εξωτερικό, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιδοθεί σε ένα συνεχώς αυξανόμενο πόλεμο κατά των πολιτών τους, συμπεριλαμβανομένων των αμείλικτων επιθέσεων στις ελευθερίες που παρέχονται από το Σύνταγμα και τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων, την αποτελεσματική αποδυνάμωση του Κογκρέσου μέσω γεωμετρικής αύξησης της  διακυβέρνησης  με εκτελεστικά διατάγματα, και τις  συνεχείς προσπάθειες να αφοπλίσει τους πολίτες, χρησιμοποιώντας εξαπάτηση και φόβο για να ακυρώσει το δικαίωμα  οπλοκατοχής και οπλοφορίας.
Ο πόλεμος τους πολίτες των ΗΠΑ [σ.σ.* και όχι μόνο] εκδηλώνεται όλο το εικοσιτετράωρο με επιθέσεις σε πολλά μέτωπα, όπως μια σκόπιμη προσπάθεια πλήρους υποβάθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος, υποτίμησης  της υγείας μέσω της μόλυνσης των τροφίμων (ορμόνες, φυτοφάρμακα, γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα , χημικά  νοθευμένο νερό, καρκινικά πρόσθετα, όπως η ασπαρτάμη) και στη συνέχεια με την προστασία των καρτέλ  τροφίμων  που  παρέχουν λιγότερες  επιλογές τροφίμων, ενώ ελέγχει το δικαίωμά σας για την καλλιέργεια τροφίμων. Οι επιλογές προστασίας της υγείας περιορίζονται από  τη νομική προστασία των φαρμακευτικών εταιρειών και του μάρκετινγκ των καρτέλ και ιατρικών διαδικασιών υπεύθυνων για εκατοντάδες χιλιάδες  άδικους θανάτους κάθε χρόνο. Η κυβέρνηση επιτίθεται κατευθείαν στο ανοσοποιητικό σύστημα του κάθε ατόμου με την εντολή και την προώθηση εγκληματικά μολυσμένων εμβολίων  –του ανοσοποιητικού συστήματος βλαπτόμενου από τα εμβόλια που μπορούν επίσης να προκαλέσουν μακροπρόθεσμα εγκεφαλική δυσλειτουργία ή βλάβη, ή να έχουν ως αποτέλεσμα αργότερα την εμφάνιση  του καρκίνου.
Γίνεται μια  επίθεση στα  ατομικά εισοδήματα με κλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών που επιβάλλονται από το εκθετικά αυξανόμενο μεγα-κράτος.
Με φόρους που αποστραγγίζουν ζωτικό οικονομικό αίμα που απαιτείται για την ανάπτυξη, ενώ παγιδεύονται οι πολίτες με την αύξηση των ωρών εργασίας, την υποτίμηση του   νομίσματος και την πτώση των μισθών. Και μη περιμένετε καμία βοήθεια από την ελεύθερη αγορά. Είναι ήδη εκτός νόμου. Η κυβέρνηση (ομοσπονδιακή, πολιτειακή, τοπική) είναι τώρα ο μεγαλύτερος εργοδότης στο έθνος και οι ιδιωτικές κατασκευές σκόπιμα  στηρίζονται σε ξένες χώρες.
Η κυβέρνηση άνοιξε τα σύνορα επιδιώκοντας τη σκόπιμη εισροή εκατομμυρίων παράνομων αλλοδαπών  που επιβαρύνουν συντριπτικά τις κοινωνικές υπηρεσίες και το νομικό  σύστημα και πιέζουν τους μισθούς χαμηλότερα,  αφού ως παράνομοι ανταγωνίζονται με αθέμιτα πλεονεκτήματα τους μισθούς των υπολοίπων. Η οικονομική καταστροφή έχει  ενορχηστρωθεί, καθώς  οι ιδιώτες τραπεζίτες που  είναι υπεύθυνοι για το νομισματικό μας σύστημα και την αγορά εφευρίσκουν δόλια χρηματοοικονομικά προϊόντα,  ενθαρρύνουν δόλια δάνεια, και  παράγουν μια ψευδή φούσκα στις τιμές των ακινήτων. Στη συνέχεια, όπως η ξεφουσκώνει η φούσκα αποκαλύπτεται η απάτη, η ιδιοκτησία γίνεται αβέβαιη όταν μαθαίνουμε ότι οι τίτλοι ιδιοκτησίας ήταν εγκληματικά άσχετοι. Τέλος, ας σημειώσουμε τα 2 εκατομμύρια σπίτια σε διαδικασίες κατάσχεσης, και άλλα 2 εκατομμύρια που έπονται. Οι περισσότερες από αυτές τις κατασχέσεις βρίσκονται εκτός αγοράς, ελέγχονται από τις τράπεζες και κρατικές υπηρεσίες (Fannie και Freddie). Αυτό   σημαίνει ότι τη κυβέρνηση και η Federal Reserve (Ομοσπονδιακή τράπεζα ) είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση εκμετάλλευσης ακινήτων στην χώρα.
Ανησυχητικό γεγονός: σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά καθεστώτα [δηλ. διεθνιστικά] δεν παρέχουν κανένα δικαίωμα  ιδιωτικής ιδιοκτησίας –το κράτος τα κατέχει όλα.
Οι Αμερικανοί είναι σκόπιμα τρομοκρατημένοι καθώς η  κυβέρνηση, που ελέγχεται από τραπεζίτες, δημιουργεί ψευδείς ιστορίες τρόμου και εγκληματικά υποκινεί το φόβο για τον περιορισμό των ταξιδιών, τη καταστροφής της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, τον έλεγχο του Διαδικτύου και του ειδησεογραφικού περιεχομένου, χειρίζεται επιτήδεια τη διαδικασία της ψηφοφορίας, και επιβάλλει σιωπή στην ελευθερία του λόγου. Οι Αμερικανοί υποβλήθηκαν σε ψευδείς προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης και  υπόκεινται στο ολοένα αυξανόμενο  ιδιότυπο  αστυνομικο –βιομηχανικό  καρτέλ που φυλακίζει ολοένα και περισσότερους πολίτες, ενώ χρησιμοποιεί τους κρατούμενους ως σκλάβους. Το μεγαλύτερο ποσοστό έγκλειστων ανθρώπων υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες απ’ οποιοδήποτε άλλο έθνος στη γη και το ποσοστό της φυλάκισης αυξάνεται. Η κατασκευή φυλακών αποτελεί τώρα το 35% της συνολικής παραγωγής των Ηνωμένων Πολιτειών. Η εγγενής τρομοκρατίας δεν είναι λιγότερο τρομακτική και ενοχλητική για την υγεία από την πραγματική τρομοκρατία –μια εσκεμμένη επίθεση στην αμερικανική ψυχή. [Σ.σ.* και όχι μόνο]
Για τους ηλικιωμένους και τα άτομα της ηλικίας συνταξιοδότησης, η επίθεση έχει μόλις αρχίσει –οι συντάξεις είναι χωρίς  περιεχόμενο και έχουν κλαπεί από τους τραπεζίτες και μια πτώχευση της κυβέρνησης. Όπως οι baby boomers  (σ.σ.* τα παιδιά που γεννήθηκαν μετά τον Β’ ΠΠ)  φτάνουν την  ηλικία συνταξιοδότησης και οι συντάξεις τους και οι επενδύσεις για την συνταξιοδότησή τους είναι κλεμμένες, κατασπαταλήθηκαν και  μηδενίστηκαν από τον πληθωρισμό. Οι υποσχέσεις που δόθηκαν, ενώ κλεβόταν το εισόδημά σας δεν πρόκειται ποτέ να τηρηθούν, όπως το αίμα της οικονομίας ρουφήχτηκε  από τους τραπεζίτες και εγκληματικά πτωχευμένες κυβερνήσεις, από τις πολιτείες ως την Ουάσιγκτον DC.  Τέλος, η επίθεση συνεχίζεται, και καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ αργοπεθαίνει από τη χρεοκοπία και την ανεξέλεγκτη διαφθορά, αδυσώπητα (και ενάντια στη λαϊκή θέληση) συνεχίζει να εμπλέκεται σε δύο παράνομους, μη δικαιολογημένους  πολέμους , έξι χιλιάδες μίλια μακριά. Αυτοί οι πόλεμοι  προκαλούν  το αυξανόμενο παγκόσμιο μίσος  ,λόγω των  βάναυσων και παράλογων  πράξεων  των Ηνωμένων Πολιτειών, με παράλληλη εκμετάλλευση των Αμερικανών μέσω των παράνομων  ναρκωτικών που προωθούνται και διανέμονται  μέσω των κυβερνητικών δικτύων.  Φάρμακα που πωλούνται σε μονοπωλιακές τιμές, λόγω της σκόπιμου  πολέμου κατά των ναρκωτικών, με αποτέλεσμα η  δίωξη των χρηστών ναρκωτικών να γεμίζει τις φυλακές με αυξανόμενο ρυθμό.
 Πάνω που νομίζετε ότι δεν θα μπορούσε να  γίνει χειρότερο, σας έρχεται κατάφατσα  η ολοκληρωτική κλοπή ,μέρα μεσημέρι, τρισεκατομμυρίων  δολαρίων  μέσω προσποιητών  προσπαθειών  για να “σωθεί δήθεν η οικονομία”. Τα περισσότερα από τα χρήματα που έχουν δημιουργηθεί από το τίποτα μόνο για να μειώσουν την αγοραστική δύναμη του δολαρίου και ταυτόχρονα   να δημιουργούν την ανάγκη να αυξηθούν οι φόροι για την κάλυψη των τόκων επί του φρεσκοκομμένου χρέους. Τα κλεμμένα τρισεκατομμυρια έχουν σταλεί βιαστικά σε τράπεζες της κλίκας τόσο στο εσωτερικό όσο και μακριά από την ακτή. Όταν οι Αμερικανοί ρώτησαν , “πού πήγαν τα χρήματα; “  οι υπεύθυνοι αλαζόνες  εγκληματίες συνέχισαν αρνούνται  κατηγορηματικά ν’ αποκαλύψουν τους παραλήπτες. Αυτό το έγκλημα κατά όλων των Αμερικανών είναι σκόπιμο και επιθετικό, όπως γίνεται υπό το φως της ημέρας, χλευάζοντας όποιον  προσπαθήσει να το σταματήσει.
Πιθανές συνέπειες
Η οικονομική κρίση έχει επιδιωχθεί  σκόπιμα για τόσο πολύ καιρό τώρα που η οικονομία είναι πιθανό να απέχει μόνο ένα  μεγάλο  οικονομικό σοκ μακριά από πολλές πιθανές οικονομικές καταστροφές –το πιο πιθανό είναι ένα χρέος που σχετίζεται με κατάρρευση, ας πούμε, μια  πτώχευση μεγάλων εταιρειών ( GE ) ή τράπεζας ( BAC ?). [Σ.σ.* ή μιας χώρας με μέγεθος ανάλογο μεσαίας εταιρείας…]
Το αποτέλεσμα θα ήταν μια οικονομική αλυσιδωτή αντίδραση που θα βύθιζε επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο στην οικονομική καταστροφή, ενώ τα γεγονότα αυτά προκαλούν φυγή   για το δολάριο ή μια κίνηση για τα θησαυροφυλάκια της χωματερής . Η τελευταία φούσκα θα σκάσει  σαν έκρηξη ελαττωματικού υλικού, όπως τα βαρίδια του Τιτανικού πριν χαθεί για τελευταία φορά στην θάλασσα. Μετά από αυτό, η κρίση θα λάβει τη δική της τροπή με   τις τιμές των τροφίμων και του πετρελαίου να εκτοξεύονται στα ύψη και την Υπηρεσία  Εσωτερικής Ασφάλειας  να μαζεύει από νωρίς τους δυσαρεστημένους  για εγκλεισμό σε ήδη  από πριν  προγραμματισμένες  και έτοιμες φυλακές σε στρατηγικά σημεία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Από το 1913 οι τραπεζίτες και οι διαπλεκόμενες εταιρείες έχουν εδραιωθεί και ελέγχουν τώρα όλα τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τηλεόραση, δορυφορική, ραδιόφωνο, εφημερίδες και περιοδικά –όλα ελέγχονται από το ίδιο 5 ή 6 εταιρικά εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης. Μπορούμε να περιμένουμε αληθείς ειδήσεις και υπεύθυνη δημοσιογραφία;
Αν το δούμε μεμονωμένα μπορεί να είναι δυνατό να υποστηριχθεί ότι τα λάθη στον τρόπο σκέψης οδήγησαν  σε ατυχείς  επιλογές  με  κακή κατάληξη, αλλά η ιστορία των  σκόπιμων  ψεμάτων , της  ατέλειωτης αιματοχυσίας στον τομέα των βιομηχανοποιημένων πολέμων, της επιθετικότητας εναντίον ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα τρόφιμα, την υγεία, και το χρηματοοικονομικό σύστημα , η ασταμάτητη  επίθεση στις προσωπικές ελευθερίες χρησιμοποιώντας την ψευδή σημαία της τρομοκρατίας, είναι μια απλή πεντακάθαρη, σαν το φως της ημέρας, ένδειξη, ότι οι Αμερικανοί θα αντιμετωπίσουν μια θανάσιμη κρίση στο εγγύς μέλλον.
Για την ιστορία: κινήσεις αφοπλισμού των πολιτών προηγούνται πάντα  από τον κλιμακούμενο φυσικό έλεγχο από ένα μανιακό κράτος. Πάντα.
Το προσωπικό
Έχω την άποψη ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ψυχοπαθών, και η μόλυνση  έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.  Στο σημείο στο οποίο τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την επερχόμενη βία. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, γιατί πάνω από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι ένα καρτέλ από υπεράκτιους (διεθνείς)  ψυχοπαθείς που έχουν κάνει ήδη κρυφά τον προγραμματισμό ενός κόσμου κάτω από τυραννία για περισσότερα από 100 χρόνια. Αυτό δεν είναι αλαζονικό? Πρόκειται για ένα  ισχυρισμό: κάντε τον κόπο να διαβάσετε το υλικό. Σύμφωνα με Lobaczewski: ” Σε μια παθοκρατία, όλες οι θέσεις ηγεσίας, [από το χωριό και τον αρχηγό της κοινότητας, για να μην αναφέρουμε τους διευθυντές της αστυνομίας, και ειδικά το προσωπικό των υπηρεσιών της αστυνομίας, καθώς και τα κομματόσκυλα]  πρέπει να επανδρώνονται από άτομα με αντίστοιχες ψυχολογικές αποκλίσεις, οι οποίες είναι κληρονομικές, κατά κανόνα.
Ωστόσο, οι άνθρωποι  αυτοί αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού και αυτό τους κάνει πιο πολύτιμους για τους παθοκράτες. Το πνευματικό τους επίπεδο  ή   τα επαγγελματικά  τους προσόντα δεν μπορούν  να ληφθούν  υπόψη, δεδομένου ότι οι άνθρωποι που εκπροσωπούν προηγμένες δυνατότητες (που είναι επίσης ψυχοπαθείς) είναι ακόμα πιο δύσκολο να βρεθούν. Μετά  από ένα διάστημα που ένα τέτοιο σύστημα έχει διαρκέσει αρκετά χρόνια, εκατό τοις εκατό όλων των περιπτώσεων της ιδιοπαθούς ψυχοπάθειας εμπλέκονται στην παθοκρατική δραστηριότητα. Θεωρούνται οι πιο πιστοί, ακόμα και αν ορισμένοι από αυτούς ήταν στο παρελθόν στην άλλη πλευρά, με κάποιο τρόπο.
Οι μέθοδοι
Υπό αυτές τις συνθήκες, καμία περιοχή της κοινωνικής ζωής  δεν  μπορεί να αναπτυχθεί φυσιολογικά, είτε στην οικονομία, τον πολιτισμό, την επιστήμη, την τεχνολογία, τη διοίκηση, κλπ.   Η παθοκρατία  παραλύει σταδιακά τα πάντα.   Οι κανονικοί άνθρωποι πρέπει να αναπτύξουν ένα επίπεδο υπομονής πέρα από  τα όρια, μόνο και μόνο για να εξηγήσουν τι πρέπει να κάνουν και πώς να το κάνουν  σε κάποια  μετριότητα, μια   ψυχολογικά αποκλίνουσα περίπτωση ανθρώπου ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής ορισμένων έργων που δεν μπορεί να καταλάβει ακόμα, πόσο μάλλον να διαχειριστεί. Αυτό το ιδιαίτερο είδος της παιδαγωγικής καθοδήγησης των παραπάνω αποκλίσεων, αποφεύγοντας παράλληλα την οργή τους –απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια, αλλά διαφορετικά δεν θα ήταν δυνατόν να διατηρηθούν στοιχειωδώς ανεκτές συνθήκες διαβίωσης και τα αναγκαία  επιτεύγματα στον οικονομικό τομέα ή την πνευματική ζωή μιας κοινωνίας. Ακόμη και με τέτοιες προσπάθειες, η  παθοκρατία  εισβάλλει παντού και σταδιακά εξασθενίζει τα πάντα. [...]
Ως εκ τούτου, για να μετριάσουν  την απειλή για την εξουσία τους,  οι παθοκράτες  πρέπει να χρησιμοποιούν  κάθε πιθανή μέθοδο τρόμου και  πολιτικές εξολόθρευσης εις βάρος  ατόμων γνωστών για τα πατριωτικά τους συναισθήματά και την  στρατιωτική τους εκπαίδευση. Τα άλλα, οι ειδικές δραστηριότητες «κατήχησης» όπως αυτές που έχουμε παρουσιάσει, επίσης, χρησιμοποιούνται. Τα άτομα που δεν έχουν τη φυσική αίσθηση ότι συνδέονται με την υπόλοιπη φυσιολογική κοινωνία γίνονται αναντικατάστατα σε καθεμία  από τις παραπάνω δραστηριότητες. Και πάλι, η εμπροσθοφυλακή αυτού του τύπου  της (παθοκρατικής) δραστηριότητας καταλαμβάνεται από τις περιπτώσεις της βασικής  ψυχοπάθειας, ακολουθούμενα από εκείνα με παρόμοιες ανωμαλίες, και, τέλος, από τους ανθρώπους που έχουν αποξενωθεί από την υπό συζήτηση κοινωνία λόγω φυλετικών ή εθνικών διαφορών.
Το φαινόμενο της pathocracy ωριμάζει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου: ένα εκτεταμένο και ενεργό σύστημα κατήχησης  είναι χτισμένο, με μια κατάλληλα ανακαινισμένη ιδεολογία που αποτελεί τον Δούρειο Ίππο  για τους σκοπούς της  δημιουργίας παθογένειας στις διαδικασίες σκέψης των ατόμων και της κοινωνίας. Ο στόχος – αναγκάζοντας το ανθρώπινο μυαλό να ενσωματώσει παθολογικές βιωματικές μεθόδους και σκέψεις/πρότυπα, και συνεπώς να αποδέχεται τους εν λόγω κανόνες– δεν είναι ποτέ   ανοιχτός και απροκάλυπτος. Ο στόχος αυτός εξαρτάται από τον παθολογικό εγωκεντρισμό,  και η δυνατότητα επίτευξής του φαντάζει στους παθοκράτες όχι μόνο απαραίτητη, αλλά και  εφικτή.
Από τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι μέχρι τα ίχνη  των πτωμάτων που ανακαλύφθηκαν κατά την διακυβέρνηση Κλίντον και Μπους, και τώρα του Ομπάμα, η λογική της αμερικανικής κυβέρνησης έχει πάρει μια τρομερή στροφή προς  την Παθοκρατία . Οι Αμερικανοί πρέπει να σταματήσουν τις δικαιολογίες γι’ αυτό που είναι  πλέον ορατό σε όλους .
Είναι καιρός που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει αυτό που ήδη γνωρίζει:  Ιστορικά, η συμφορά των λαών  συνδέεται με το κακό της  ψυχοπάθειας. Η ανθρωπότητα δεν πρέπει ποτέ να συναινέσει στο να αφοπλίζεται. Ο Thomas Jefferson είπε: ”Δεν πρόκειται ποτέ να απαγορευτεί η χρήση όπλων στον ελεύθερο άνθρωπο. Ο ισχυρότερος λόγος για τους ανθρώπους να διατηρήσουν το δικαίωμα να φέρουν όπλα είναι, ως ύστατη λύση, για να προστατευθούν κατά της τυραννίας της κυβέρνησης…“
Τρόποι αντίδρασης
Στη συνέχεια, καλώ τους ειδικούς στην ψυχιατρική και την ψυχολογία  να παρουσιάσουν  τους ισχυρισμούς τους που αφορούν την ψυχική υγεία των μελών της κυβέρνησης [βλέπε …] – εναπόκειται σε αυτά τα προσόντα για να πάρουμε θέση ενάντια σε μια ανερχόμενη, αιματηρή, τυραννία. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους:  Βασιζόμενοι  στις ενέργειες των ηγετών μας τα τελευταία χρόνια, η ψυχική τους υγεία πρέπει να τεθεί υπό αμφισβήτηση.
Τέλος, υπάρχουν και άλλοι ισχυροί, ειρηνικοί τρόποι για να αποτρέψει κανείς τη δύναμη των  ψυχοπαθών. Πρώτα απ’ όλα, να θυμάστε ότι είναι οι συντριπτικοί αριθμοί των κανονικών ανθρώπων που επιτρέπουν τη δύναμή τους, την εργασία και την υποδούλωση   σε ένα σύστημα σχεδιασμένο ως υποστήριξη ζωής για μια κατηγορία βρικολάκων.
Έχω την άποψη ότι μπορεί να σταματήσουμε να πληρώνουμε  τους λογαριασμούς τους.
Ξεκινήστε με τη διακοπή της παροχής καυσίμου, δηλαδή, τη χρηματοδότησή τους. Οι τράπεζες είναι ηλεκτροφόρα καλώδια που συνδέονται άμεσα με τον όμιλο  των βαμπίρ. Το νόμισμα είναι το ρεύμα που ρέει μέσω των γραμμών  τροφοδοσίας. Ξεκινήστε σήμερα με την   απόσυρση  όλων των αποταμιεύσεων  που μπορεί να έχετε σε τράπεζες και σε διάφορες αγορές επενδύσεων (μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου, κλπ. ), στη συνέχεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  αυτά τα δολάρια για να αγοράσετε φυσικό χρυσό και ασήμι και μακροχρόνιες προμήθειες τροφίμων. Αυτά τα προϊόντα κατέχουν την αξία τους  αντί  του σκόπιμα υποτιμημένου  νομίσματος. Στη συνέχεια –αυτό είναι το ενδιαφέρον κομμάτι– ποτέ μη μετατρέψετε το χρυσό και  το  ασήμι  σας σε δολάρια. Αντ ‘αυτού, όταν έρθει η ώρα, μπορείτε να τα ξοδέψετε. Βγείτε έξω και  βρείτε μικρά τοπικά καταστήματα που θα τα ανταλλάξουν με προμήθειες. Να θυμάστε, αν έχετε μετατρέψει το χρυσό και το ασήμι σας σε χρήματα , οι βρικόλακες θα πάρουν  δύναμη - θα φορολογηθούν οι συναλλαγές σας, και οι τράπεζες θα καταλήξουν με  χρήματα για να τροφοδοτήσουν τις γραμμές  ρεύματος τροφοδότησης στη συγκέντρωση των βαμπίρ.
Η έξοδος από το τραπεζικό matrix  και οι συναλλαγές που βασίζονται σε πραγματικά χρήματα θα προστατεύσει το απόρρητό σας και την αγοραστική σας δύναμη, ενώ θα μειώσει την ενέργεια που διατίθενται για το κακό. Επένδυση «Α» της κατηγορίας Α για το μέσο Αμερικανό (εκτός από τα τρόφιμα) είναι το ασήμι.  Ασήμι είναι το νόμισμα του μικρού ανθρώπου –είναι η ασημένια σφαίρα εναντίον των βαμπίρ της ψυχοπαθούς κυβέρνησης.
Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Μια εποχή που θα πρέπει να εκπαιδεύσετε  τον εαυτό σας και να έχετε το θάρρος να αναλάβετε μια  μη βίαιη δράση κατά μιας πολύ βίαιης προσβολής από τους χειρότερους δυνατούς τύπους προσωπικότητας. Σκεφτείτε τους Ρώσους, Γερμανούς, Κινέζους και τόσους άλλους που μπορεί να ήταν σε θέση να αποτρέψουν ένα λουτρό αίματος και αγωνίας με υπεύθυνη δράση πριν από την επίθεση. Θα ήθελα επίσης να πω ότι είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι ψυχοπαθείς δεν έχουν συναισθήματα ούτε ενσυναίσθηση (συμπόνια) . Σκεφτείτε τι είδους άνθρωπος θα διατάξει την σκόπιμη κάτω από το τραπέζι επιθετικότητα των πρακτόρων  των δυνάμεων “ασφαλείας “. Αυτοί οι άνθρωποι δεν σας προστατεύουν –σας  βλέπουν  σαν  τα ζώα. Ζώα που δεν έχουν κανένα μέλλον, εκτός του να γίνουν τροφή για τους ψυχοπαθείς.
Πάρτε μέτρα  γι’αυτό σήμερα.
.
.
References:
.
.
Πηγήexerevnitis.wordpress.com 

Αποκηρύσσουν τον Μπουτάρη οι Πόντιοι

Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Αποκηρύσσουν τον Μπουτάρη οι Πόντιοι. Απαξιωτικός απέναντι στον πρόεδρο της Π.Ο.Ε, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

27/5/2011
Απαξιωτικός απέναντι στους Ποντιους και συγκεκριμένα απέναντι στον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιο Παρχαρίδη, εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της e- αυτοδιοικηση, οι δυο άντρες «διασταυρώθηκαν» σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης όπου ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Παρχαρίδης, του εξέφρασε το παράπονο του, γιατί δεν παραβρέθηκε - παρότι προσεκλήθη- στην εκδήλωση για την ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, στην οποία έδωσαν το παρόν περισσότεροι από 10.000 Πόντιοι της πόλης.

«Δεν συμμετέχω σε διασπαστικές κινήσεις», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σε ιδιαίτερα απαξιωτικό ύφος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες ο Γ. Μπουτάρης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη είχε δηλώσει ότι αισθάνεται «ιδιαίτερη τιμή που η Θεσσαλονίκη είναι γενέτειρα του Κεμάλ Ατατούρκ». Η επίσκεψη Μπουτάρη στην Κωνσταντινούπολη και οι δηλώσεις του για τον Κεμάλ Ατατούρκ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση εκπροσώπων Ποντιακών Σωματείων, μιας και συνέπεσαν με την 97η επέτειο της Γενοκτονίας αυτού του σημαντικού τμήματος του ελληνισμού από την Τουρκία. (Δείτε το ρεπορταζ πατώντας εδω http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=4336 και το σχολιο του δαίμονα πατώντας εδώ http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=4337 )

Επιπλέον στις 24 Μαΐου η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης:

«Κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή μας θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για την μεγάλη επιτυχία της κεντρικής πανελλαδικής εκδήλωσης εθνικής μνήμης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού την 19η Μαϊου 2011 . (Φωτογραφικό Υλικό προς απόδειξη τούτου μπορούν να σας ενεχειρίσουν οι συνεργάτες σας από όλες τις δημοσιογραφικές πηγές).

Αισθανόμαστε μάλιστα την ανάγκη να σας ενημερώσουμε διότι παρά τα όσα είχαμε συμφωνήσει στην από κοινού μας συνάντηση πριν από ένα μήνα δεν παρέστητε τελικώς για να απευθύνετε χαιρετισμό στην εκδήλωσή μας επιπροσθέτως δε, δεν γνωρίζουμε την τύχη της δικής σας πρότασης για μετονομασία κεντρικού δρόμου της πόλης σε οδό 19ης Μαΐου.
Αντιθέτως ακούσαμε και διαβάσαμε μετ’ επιτάσεως σε πάρα πολλές ηλεκτρονικές σελίδες του Τύπου απόδοση δηλώσεών σας στην Κωνσταντινούπολη την 17η Μαΐου ενώπιο Τούρκου συναδέλφου σας περί του πόσο «Μεγάλη τιμή είναι για την πόλη της Θεσσαλονίκης να είναι γενέτειρα του Μουσταφά Κεμάλ». Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους κύριε Δήμαρχε είμαστε υποχρεωμένοι από την ιερή παρακαταθήκη των 353.000 αθώων θυμάτων του ποντιακού ολοκαυτώματος και γενοκτονίας να είμαστε κάθετα και ριζικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια οποιουδήποτε να αγιοποιήσει το σφαγέα των προγόνων μας Μουσταφά Κεμάλ. Για τον λόγο αυτό καλό θα ήταν να διευκρινίσετε τις δηλώσεις σας.
Θα παρακαλούσαμε να αντιληφθείτε ότι αυτό δεν αποτελεί στοιχείο προσωπικής εμπάθειας προς οποιονδήποτε αλλά έσχατος όρος αυτοσεβασμού 3 εκατομμυρίων Ελλήνων ποντιακής καταγωγής σε όλο τον κόσμο.

Με την επιστολή μας αυτή επίσης ζητούμε την παραχώρηση της Πλατείας Αγίας Σοφίας για την κεντρική πανελλαδική εκδήλωση μνήμης την 19η Μαΐου 2012 έτος που η Θεσσαλονίκη μας θα εορτάσει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τον Τουρκικό ζυγό.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε κύριε Δήμαρχε αυτά που δηλώσατε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ότι «δεν θα δώσω την Πλατεία σε κανένα την άλλη χρονιά» διότι οι Πλατείες ανήκουν στον λαό και ο λαός αποφασίζει για την μοίρα του.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Παρχαρίδης                                                 Γεωργιάδης Γιώργος
Καθηγητής Καρδιολογίας                                             Δημοσιογράφος


Μπορείτε να παρακολουθήσετε  την Εκδήλωση μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας στην πλατεία Αγίας Σοφίας πατώντας εδω http://www.livemedia.gr/default.aspx?action=showMedia&id=7760&albumid=211&content=videos

Κορυφαίος οικονομολόγος του ΔΝΤ : Λάθος το πρόγραμμά μας

Κορυφαίος οικονομολόγος του ΔΝΤ : Λάθος το πρόγραμμά μας

tvxs.gr/node/115823
Τα μέτρα λιτότητας στις ανεπτυγμένα οικονομικά χώρες δεν αποτελούν τον κύριο παράγοντα για την προώθηση της ανάπτυξης, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την οποία υπογράφουν ο Ολιβιέρ Μπλανσάρ και ο συνεργάτης του Ντάνιελ Λι. Οι δύο οικονομολόγοι τονίζουν πως οι πολλαπλασιαστές που χρησιμοποιήθηκαν στις προβλέψεις του ΔΝΤ ήταν υποτιμημένοι με αποτέλεσμα να προβλέφθεί σωστά το μέγεθος του προβλήματος που προκαλείται στην οικονομική δραστηριότητα από τις δραστικές περικοπές κρατικών δαπανών και τις φρολογικές αυξήσεις. 

Στην έκθεση μεταξύ άλλων αναφέρεται πως το να εξαναγκαστούν οι χώρες που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, να μειώσουν απότομα τα ελλείμματά τους είναι στην ουσία αντιπαραγωγικό. Όπως τονίζεται, η έκθεση  αντιπροσωπεύει τις απόψεις του ερευνητή και όχι το ίδιο το ΔΝΤ, ωστόσο ο Ολιβιέρ Μπλανσάρ είναι ένας εκ των σημαντικότερων οικονομολόγων του ΔΝΤ και ασκεί μεγάλη επιρροή στη διαμόρφωση της «οικονομικής αντίληψης» του Ταμείου.

Ο Ολιβιέρ Μπλανσάρ τονίζει πως στις προηγμένες οικονομίες η ισχυρή δημοσιονομική εξυγίανση συσχετίζεται με χαμηλότερη ανάπτυξη και αυτό όπως λέει ερμηνεύεται μέσω των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών, οι οποίοι υποτιμήθηκαν από τους αναλυτές και ήταν πολύ υψηλότεροι από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Όπως τονίζει η Washington Post, πρόκειται για ένα «mea culpa» καθώς ο κορυφαίος οικονομολόγος του ΔΝΤ αναγνωρίζει πως το ταμείο έκανε λάθος στις προβλέψεις του για την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες και δεν κατάλαβε πως τα μέτρα λιτότητας υπονόμευαν την οικονομική ανάπτυξη.

«Οι προβλέψεις υποτίμησαν σημαντικά την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση της εγχώριας ζήτησης που συνδέεται με το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης», αναφέρει στην έκθεση ο Ολιβιέρ Μπλανσάρ και ο συνεργάτης του Ντάνιελ Λι.

Στην έκθεση παρουσιάζονται τα λάθη που προκύπτουν από τους πολλαπλασιαστές που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα από το ΔΝΤ, και όπως αναφέρει η Washington Post αν και δεν πρόκειται για επίσημη θέση του Ταμείου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός πραγματοποιεί τις προβλέψεις του.

Ωστόσο όπως καταλήγουν οι δύο συντάκτες οικονομολόγοι της έκθεσης οι πολλαπλασιαστές δεν παράγουν από μόνοι τους οριστικά συμπεράσματα. «Πολλές χώρες πρέπει να μειώσουν τα ελλείμματά τους, άλλες πιο γρήγορα, άλλες πιο αργά, και αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες» αναφέρουν. «Τα αποτελέσματα δεν υποδηλώνουν πως η δημοσιονομική εξυγίανση είναι ανεπιθύμητη. Σχεδόν όλες οι προηγμένες οικονομίες αντιμετωπίζουν την πρόκληση της δημοσιονομικής προσαρμογής για την αντιμετώπιση των υψηλών επιπέδων χρέους. Οι βραχυπρόθεσμες επιδράσεις της δημοσιονομικής πολιτικής στην οικονομική δραστηριότητα είναι μόνο ένας από τους παράγοντες που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του κατάλληλου ρυθμού εξυγίανσης για κάθε χώρα», τονίζουν.

Οι τρεις τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Οι τρεις τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Ευρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου, ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του.
Αυτές ήταν :
1] Να μεταφερθεί το φέρετρό του στους ώμους από τους καλύτερους γιατρούς της εποχής.
2] Τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει [ασήμι, χρυσάφι, πολύτιμους λίθους] να τους σκορπίσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τάφο του.
3] Τα χέρια του να μείνουν να λικνίζονται στον αέρα, έξω από το φέρετρο, σε θέα όλων.
Ένας από τους στρατηγούς, έκπληκτος από τις ασυνήθιστες επιθυμίες, ρώτησε τον Αλέξανδρο ποιοι ήταν οι λόγοι.

Ο Αλέξανδρος του εξήγησε:
1] Θέλω οι πιο διαπρεπείς γιατροί να σηκώσουν το φέρετρό μου, για να μπορούν να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι ούτε εκείνοι δεν έχουν, μπροστά στο θάνατο, τη δύναμη να θεραπεύουν!
2] Θέλω το έδαφος να καλυφθεί από τους θησαυρούς μου, για να μπορούν όλοι να βλέπουν ότι τα αγαθά που αποκτούμε εδώ, εδώ παραμένουν!
3] Θέλω τα χέρια μου να αιωρούνται στον αέρα, για να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπουν ότι ερχόμαστε με τα χέρια άδεια και με τα χέρια άδεια φεύγουμε, όταν τελειώσει για εμάς ο πιο πολύτιμος θησαυρός που είναι ο χρόνος!
Είχε άδικο..;

"Η διάσωση των Ελλήνων είναι σκηνοθετημένη..."

"Η διάσωση των Ελλήνων είναι σκηνοθετημένη..."

"Η διάσωση των Ελλήνων είναι σκηνοθετημένη..."
«Η Γερμανία είναι συνυπεύθυνη για τα δεινά των Ελλήνων. Αντί να βοηθούμε σκεπτόμαστε το δικό μας συμφέρον. Ήλθε ο καιρός να επιδείξουμε ευσπλαχνία στην Ελλάδα» εκτιμά ο γερμανός σχολιαστής Χένρικ Μ. Μπρόντερ.

Στην σημερινή Die Welt δημοσιεύεται σχόλιο του Χένρικ Μ. Μπρόντερ με τίτλο «Η διάσωση των Ελλήνων είναι σκηνοθετημένη». Ο γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας υποστηρίζει ότι η Γερμανία είναι συνυπεύθυνη για τα πάθη των Ελλήνων, ότι αντί να βοηθά σκέφτεται το ίδιον όφελος και καλεί τους συμπατριώτες του να δείξουν επιτέλους ευσπλαχνία για την Ελλάδα, η οποία μέσω της πολιτικής αυστηρής λιτότητας που της επιβάλλεται από την τρόικα οδηγείται στην οικονομική εξόντωση.

Ο Χένρικ Μ. Μπρόντερ χρησιμοποιεί το παράδειγμα του Χότζα που άφηνε νηστικό το γάιδαρό του προκειμένου να κάνει οικονομία και όταν εκείνος πέθανε από την πείνα μονολόγησε «τι κρίμα, πέθανε εκεί που είχε αρχίσει να συνηθίζει χωρίς φαγητό». Ο Μπρόντερ κάνει τον παραλληλισμό: ο Χότζας είναι η τρόικα και ο γάιδαρός του η Ελλάδα. «Η Ελλάδα οδηγείται στο θάνατο μέσω της λιτότητας και μάλιστα από αυτούς που είναι συνυπεύθυνοι για την κατάστασή της», παρατηρεί ο δημοσιογράφος.

Στόχος, η αποτροπή της κατάρρευσης, όχι της Ελλάδας, αλλά των τραπεζών

Ο γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Χένρικ Μ. Μπρόντερ

Δεν παραλείπει επίσης να κατηγορήσει τη Γερμανία για την πώληση εξοπλιστικών συστημάτων στην Ελλάδα, παρόλο που η χώρα δεν διαθέτει τους οικονομικούς πόρους για την αγορά τους και τον φαύλο κύκλο της χρηματοδότησης της χώρας με σκοπό να εξυπηρετούνται τα οικονομικά συμφέροντα των πωλητών και των τραπεζών.

Ενισχύοντας τον ισχυρισμό του ότι η διάσωση της Ελλάδας είναι μια σκηνοθεσία, ο Χένρικ Μ. Μπρόντερ παρατηρεί: «Είναι μέρος της σκηνοθεσίας όταν προσποιούμεθα ότι 'εμείς' βοηθούμε τους Έλληνες με νέα δισεκατομμύρια κάθε φορά, προκειμένου να σταθεροποιήσουν την οικονομία τους… Αυτοί που προσφέρουν βοήθεια βοηθούν κυρίως τους εαυτούς τους προκειμένου να παραμείνουν στο παιγνίδι».

Σύμφωνα με το γερμανό σχολιαστή, τα δισεκατομμύρια της βοήθειας «μετακινούνται από εδώ και από εκεί, από τον έναν λογαριασμό στον άλλον και από τη μία τράπεζα στην άλλη προκειμένου να αναχρηματοδοτηθούν τα δάνεια που διασφάλισε η Ελλάδα και προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση, όχι της ελληνικής οικονομίας, αλλά των τραπεζών».

Ο συγγραφέας υπενθυμίζει τα δεινά του ελληνικού λαού, δίνοντας έμφαση στην απουσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. «Το χειρότερο όμως είναι ότι καταστρέφεται το μέλλον μιας ολόκληρης γενεάς. Νέοι Έλληνες που δεν έχουν προοπτική εύρεσης εργασίας στην χώρα τους αναγκάζονται να μεταναστεύσουν ή εγκαταλείπουν τις προσπάθειες», τονίζει ο Μπρόντερ.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να θυσιαστεί προς παραδειγματισμό…»

Σχολιάζοντας το βραβείο Νόμπελ για την Ειρήνη που απονεμήθηκε στην ΕΕ για τη συμβολή της στη διατήρηση της ειρήνης στη «γηραιά ήπειρο», ο γερμανός δημοσιογράφος εκτιμά ότι «η Ελλάδα είναι η καλύτερη απόδειξη πως έχει αρχίσει ήδη ένα εμφύλιος πόλεμος. Δεν είναι μόνο ο Νότος που επαναστατεί ενάντια στον Βορρά, είναι η εξέγερση του «όχλου» εναντίον της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας, η οποία έχει δημιουργήσει στις Βρυξέλλες το νέο της ανάκτορο».

Και ο Μπρόντερ συνεχίζει: Στο βωμό αυτής της «ανέμελης κατοικίας» θα πρέπει να θυσιαστεί η Ελλάδα προς παραδειγματισμό, όπως έκαναν παλαιότερα οι αυστηροί γονείς με τα ατίθασα παιδιά τους προκειμένου να πειθαρχήσουν εγκαίρως». Ο δημοσιογράφος συγκρίνει τη συμπεριφορά της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας με την συνθήκη των Βερσαλλιών και τους επαχθείς όρους που επεβλήθησαν στην Γερμανία μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και οι οποίοι θεωρούνται συνυπεύθυνοι για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Οι Γερμανοί πολιτικοί δεν συνειδητοποιούν ότι οι Έλληνες βιώνουν σήμερα τις δικές τους Βερσαλλίες που αποσαφηνίζονται στην άνευ όρων υποταγή στα 'κελεύσματα των Βρυξελλών', γράφει ο Χένρικ Μ. Μπρόντερ, υπενθυμίζοντας ότι η ιστορία έχει διδάξει τους Γερμανούς πως 'η συλλογική τιμωρία' είναι ανεπίτρεπτη.

«Για την Ελλάδα δεν ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας»

Τέλος, ο γερμανός σχολιαστής υπογραμμίζει ότι για την Ελλάδα δεν ισχύει το 'τεκμήριο της αθωότητας'. Όλοι οι Έλληνες «είναι στην ίδια βάρκα και φέρουν ευθύνη ο ένας για τον άλλο όπως ο Αλί Μπαμπά για τους 40 κλέφτες του».

Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία «για να φανταστεί κανείς ποια είναι η άποψη των Ελλήνων για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ακόμη λιγότερη φαντασία απαιτείται για να μαντέψει κανείς τι θα γίνει με τον Χότζα που με τόση συνέπεια έμαθε στον γάιδαρό του να μην τρώει πια», καταλήγει σκωπτικά ο Χένρικ Μ. Μπρόντερ.

Πηγή: Deutsche Welle

Zougla.gr

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ: "Να μοιράσουμε με Τουρκία τον ορυκτό (μας) πλούτο"!

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ: "Να μοιράσουμε με Τουρκία τον ορυκτό (μας) πλούτο"!


Ο Βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ προτείνει “Κοινοπραξία Ελλάδος – Τουρκίας” για τους υδρογονάνθρακες του Αιγαίου με την δικαιολογία ότι θα είναι πράξη αντίστασης, προς Ευρώπη και Αμερική.
Σε πρόσφατες δηλώσεις στον τοπικό Τύπο, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου στο Αιγαίο από την Ελλάδα και την Τουρκία, χαρακτηρίζοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτήν την εξέλιξη ως πράξη αντίστασης εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής που εκμεταλλεύονται όλα αυτά τα χρόνια κυρίως την Ελλάδα, όπως είπε.
Ο κ. Καραγιουσούφ, τονίζει μεταξύ των άλλων:
«Από τη στιγμή που η Ελλάδα αδυνατεί να αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου, θα μπορούσε να έρθει σε συνεργασία, έτσι ώστε να μπορεί να έχει δικαιώματα και στην Προποντίδα και μέσα στην Τουρκία. Θα μπορούσε να γίνει μια κοινοπραξία Ελλάδας-Τουρκίας».
Και έτσι η Τουρκία θα πλουτίσει με ξένα (τα δικά μας) πετρέλαια.