Στείλετε τα σχόλια και τις αναρτήσεις σας στο: matsolanews@yahoo.gr

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

Ποιοί λαοί εργάζονται περισσότερες ώρες κατά τον ΟΟΣΑΟι Αμερικανοί εργαζόμενοι αισθάνονται καταπονημένοι απ’ την εργασία τους και μάλιστα αρκετοί δεν καταφέρουν να πάρουν την άδεια με απολαβές που δικαιούνται.

Η μέση εργάσιμη εβδομάδα των ΗΠΑ είναι 34,4 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που διατίθενται από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Organisation for Economic Co-operation and Development). Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως απέχει παρασάγγας απ’ αυτό που λέμε «φορτωμένο ωράριο» που ισχύει σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο.

Οι ΗΠΑ κατατάσσονται στο νούμερο 16 με τις χώρες στις οποίες οι εργαζόμενοι δουλεύουν περισσότερο, πίσω από την Ιρλανδία και μπροστά από την Τσεχική Δημοκρατία, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.
Αντίθετα, οι Μεξικανοί εργάτες έρχονται πρώτοι με 42,85 ώρες εργασίας ανά εβδομάδα, ενώ οι Γερμανοί τελευταίοι με 26,37 ώρες την εβδομάδα.

Ο οργανισμός υπολογίζει τον μέσο όρο ωρών εργασίας ετησίως λαμβάνοντας τον συνολικό «αριθμό ωρών εργασίας που εργάστηκαν πραγματικά μέσα στο έτος διαιρούμενο με το μέσο όρο των ατόμων που βρίσκονται στην αγορά εργασίας ανά έτος» όπως εξηγείται στην ιστοσελίδα.

Το Fortune στη συνέχεια διαίρεσε τα δεδομένα για ένα χρόνο κατά 52, προκειμένου να καθοριστεί ο μέσος αριθμός των ωρών την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ οι πραγματικές ώρες εργασίας περιλαμβάνουν τις τακτικές ώρες εργασίας πλήρους απασχόλησης, μερικής απασχόλησης και εποχιακής απασχόλησης, καθώς και αμειβόμενες και μη αμειβόμενες υπερωρίες, τις ώρες που δουλεύτηκαν σε επιπρόσθετες εργασίες. Επίσης, εξαιρείται οι ώρες που δε δουλεύτηκαν λόγω των αργιών, ετήσιων άδειων μετ ‘αποδοχών , ασθένειας, τραυματισμού, άδειας μητρότητας, γονικής άδειας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, διακοπής της εργασίας για τεχνικούς ή οικονομικούς λόγους, απεργίας ή εργατική διαφοράς, κακές καιρικές συνθήκες, άδειας αποζημίωσης και για άλλους λόγους.

Ας δούμε τις ώρες που δουλεύουν οι εργαζόμενοι κατά μέσο όρο σε όλο τον κόσμο:
Πηγή FORTUNEGREECE.COM


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου