Στείλετε τα σχόλια και τις αναρτήσεις σας στο: matsolanews@yahoo.gr

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ναι! Ευρώ και Τρόικα με Κάθε Θυσία!

-Γιατί για πρώτη φορά στη σύγχρονη Ιστορία της χώρας υπάρχει πρόγραμμα που εκτελείται, χωρίς να φοβόμαστε τον κάθε πολιτικάντη μήπως και επαναλάβει το "λεφτά υπάρχουν", την "επανίδρυση του Κράτους" ή τις αρλούμπες των συνιστωσών του κάθε σκουριασμένου αριστερίζοντα.

-Γιατί μ' αρέσει να ακούω τους πολιτικάντιδες στα κανάλια να ολοφύρονται πως "χρειάζεται διοικητική μεταρρύθμιση" για την απομάκρυνση επιόρκων υπαλλήλων ή διορισμένων με πλαστά πτυχία!

-Γιατί δε χορταίνω να μαθαίνω για -επιτέλους! -απογραφές συνταξιούχων "μαϊμού". Και μάλιστα απανωτές!

-Γιατί για πρώτη φορά βλέπω τόσες λίστες που δεν θα δημοσιεύονταν εις τον αιώνα τον άπαντα.

-Γιατί απολαμβάνω να μαθαίνω ότι επιτέλους μπαίνει κάποια τάξη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να αποδίδεται Δικαιοσύνη.

-Γιατί είναι απίθανη η διαπίστωση ότι οι τελευταίες εφεδρείες ενός αποτυχημένου πολιτικού συστήματος εξαντλούνται και τα "βαριά ονόματα" της οικογενειοκρατίας αποσύρονται το ένα μετά το άλλο.

-Γιατί ο κάθε δημαγωγός που έμαθε να παίζει με τις έννοιες του "ΟΧΙ", του "έθνους" και της "πατρίδας" ευτελίζεται το πολύ μια εβδομάδα μετά.

-Γιατί επιτέλους κάποιος σ' αυτή τη χώρα τακτικά επιθεωρεί, αξιολογεί και επιμένει να εφαρμοστεί μια συγκεκριμένη πολιτική απαιτώντας να δίνεται λογαριασμός για το κάθε σεντ που δαπανάται και να βρίσκονται κονδύλια για κάθε εκτροπή του προϋπολογισμού!

-Γιατί χρειάστηκε να έρθει η Τρόικα ώστε να αντιληφθεί μια κοινωνία ολόκληρη ότι ναι! οι Υπουργοί και η Κυβέρνηση πρέπει να δίνουν σε κάποιον λογαριασμό!

-Γιατί ποσώς με απασχολεί πλέον αν στην Κυβέρνηση βρίσκεται ο Κουβέλης, ο Λαφαζάνης, ο Σαμαράς ή ο Πέπε Γκρίλο! Επιτέλους η χώρα διαθέτει ένα σταθερό πλαίσιο λειτουργίας.

-Γιατί κάποιοι που εμφανίζονταν ως "σωτήρες" είτε πολιτικοί είτε επιχειρηματίες είτε τραπεζίτες "βρήκαν το δάσκαλό τους" από την Τρόικα!

-Γιατί μ' αρέσει να ακούω ότι οι εκπαιδευτικοί δεν επιθυμούν αξιολόγηση, οι φαρμακοποιοί ενοχλούνται αν πωλούνται φάρμακα δίπλα από απορρυπαντικά και οι 45άρηδες πρώην ένστολοι και νυν συνταξιούχοι να μαζεύονται για βόλτα στο Σύνταγμα! Επιτέλους, αποκαλύπτονται πρόδηλα στο κοινωνικό σύνολο οι επιδιώξεις κάθε συντεχνίας με μια διαφορά: Δεν υπάρχει έδαφος πολιτικής εκμετάλλευσης και συναλλαγής!

Αν κάποιος μπορούσε να επιθυμήσει πιο ισχυρή, πιο προσηλωμένη, πιο αποτελεσματική διακυβέρνηση δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κάτι άλλο εκτός της Τρόικα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου