Στείλετε τα σχόλια και τις αναρτήσεις σας στο: matsolanews@yahoo.gr

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Γιατί να μην ανεβάζετε υλικό από τις προσωπικές σας στιγμές στο Διαδίκτυο

Γιατί να μην ανεβάζετε υλικό από τις προσωπικές σας στιγμές στο Διαδίκτυο

Γιατί να μην ανεβάζετε υλικό από τις προσωπικές σας στιγμές στο Διαδίκτυο


  • 68







Σύμφωνα με έρευνα που έκανε σε 47 μόλις ώρες το Internet Watch Foundation, το 88% των φωτογραφιών και βίντεο που δημιούργησαν και ανέβασαν στο Διαδίκτυο οι ίδιοι οι νέοι, αντιγράφηκε και βρέθηκε σε 68 άλλους δικτυακούς τόπους, στους οποίους οι δημιουργοί τους δεν είχαν κανέναν έλεγχο. Μάλιστα, οι δικτυακοί τόποι στους οποίους κατέληξαν περιείχαν μεγάλη ποσότητα σεξουαλικού περιεχομένου, συμπεραίνει η έρευνα.

Η Susie Hargreaves, η πρόεδρος του Ιδρύματος, αναφέρει: «Η έρευνα επιβεβαιώνει μια ανησυχητική ένδειξη ως προς τον αριθμό των διαδικτυακών εικόνων και βίντεο, όπου απεικονίζονται νέοι να εκτελούν σεξουαλικές πράξεις και να ποζάρουν. Υπογραμμίζει επίσης το πρόβλημα που υπάρχει στον έλεγχο αυτών των εικόνων: μόλις μια εικόνα αντιγραφεί σε έναν παρασιτικό ιστοχώρο, η απλή αφαίρεσή της από τον διαδικτυακό λογαριασμό δεν θα είναι πλέον επαρκείς. Οι νέοι πρέπει να αντιληφθούν ότι μόλις η εικόνα ή το βίντεο εμφανιστεί στο Διαδίκτυο, δεν μπορέσουν ποτέ να το αφαιρέσουν πλήρως».

Κύριες πληροφορίες και βασικά ευρήματα της έρευνας:

1.    Ο χρόνος διεξαγωγής της έρευνας ήταν 47 ώρες εργασίες σε τέσσερις εβδομάδες.
2.    Συνολικά  12.224 εικόνες και βίντεο αναλύθηκαν και καταγράφηκαν.
3.    Το περιεχόμενο βρέθηκε σε 68 διακριτούς δικτυακούς τόπους.
4.    Βρέθηκαν 7.147 εικόνες.
5.    Βρέθηκαν 5.077 βίντεο.
6.    Βρέθηκαν 5.001, τα οποία περιείχαν και εικόνα και βίντεο.
7.    Από τις/τα 12.224 εικόνες/βίντεο, 10.776 βρέθηκαν σε παρασιτικούς ιστοχώρους.
8.    Οπότε, το 88% του περιεχομένου είναι παρθεί από τον αρχικό δικτυακό τόπο στον οποίο αναρτήθηκαν.
9.    Σε μόνο 14 περιπτώσεις, οι αναλυτές δεν μπόρεσαν να καθορίσουν κατά πόσο ο δικτυακός τόπος δεν ήταν «παρασιτικός».

Δείτε ένα βίντεο που απευθύνεται σε παιδιά 14-18 ετών σχετικά με τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στο Διαδίκτυο (sexting και cyberbullying).


Η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή SafeLine, που ιδρύθηκε το 2003, δέχεται  καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο του Διαδικτύου. Συνεχίζει τη δράση της με την υποστήριξη  του προγράμματος “Safer Internet” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. H SafeLine είναι ο επίσημος ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου INHOPE (www.inhope.org) μέσω του οποίου συνεργάζεται με το Internet Watch Foundation.

Διαβάστε ακόμα στο tech.in.gr

  • Δεν θέλω το όνομα ή την εικόνα του παιδιού μου σε διαφημίσεις στο Facebook
    Δείτε τι πρέπει να δείξετε στο παιδί σας για να μην εμφανίζεται με ονοματεπώνυμο και φωτογραφία σε κοινωνικές διαφημίσεις στο Facebook, ακόμα κι αν αυτό συμβαίνει μόνο για τους φίλους του. Εάν με την καθοδήγησή σας κάνει την ρύθμιση, όχι μόνο δεν θα διαφημίζει τίποτα στους φίλους του, αλλά θα μάθει να παρέχει επιλεκτικά προσωπικά δεδομένα στο Ίντερνετ.
Διαβάστε επίσης και από το in.gr Υγεία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου