Στείλετε τα σχόλια και τις αναρτήσεις σας στο: matsolanews@yahoo.gr

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

H προφητεία του Αγίου Μαλαχία για μαύρο Πάπα

Το όραμα και η λίστα με τους 111 Ποντίφικες 

Μπορεί το ημερολόγιο των Μάγια να μην τα κατάφερε με την πρόβλεψή του για το τέλος του κόσμου, όμως πολλοί υποστηρίζουν ότι ίσως ο Άγιος Μαλαχίας βγήκε αληθινός με τις δικές του προφητείες.


Έπειτα από την σημερινή παραίτηση-βόμβα του Πάπα Βενέδικτου, οι Ιταλοί άρχισαν να κάνουν λόγο για προφητείες, ξεκινώντας από τον σκηνοθέτη Νάνι Μορέτι και την ταινία του «Habemus Papam» που μιλούσε για παραίτηση Ποντίφικα, προχωρώντας σε όσα είχε προβλέψει ο Νοστράδαμος για ένα αναπάντεχο γεγονός που θα συνταράξει την εκκλησία και φτάνοντας ως τον Άγιο Μαλαχία ο οποίος είχε προβλέψει την παραίτηση του Πάπα αλλά και την έλευση ενός μαύρου Πάπα ο οποίος θα είναι και ο τελευταίος πριν το τέλος του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν μιας επίσκεψης στη Ρώμη του Αγίου Μαλαχία Αρχιεπισκόπου της Ιρλανδίας το 1139, είχε ένα όραμα όπου του αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των αρχηγών της καθολικής εκκλησίας που θα εκλέγονταν μέχρι τη συντέλεια του κόσμου, σε μια λίστα από 111 Ποντίφικες.

Τα ονόματα της λίστας αυτής φαίνεται πως αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, κάνοντας όσους πιστεύουν σε προφητείες για τη συντέλεια του κόσμου να ανησυχούν έντονα.

Και αυτό γιατί ο Άγιος Μαλαχίας είχε προβλέψει πως ο προτελευταίος Πάπας θα είναι ο Βενέδικτος, τον οποίο θα ακολουθήσει ο Πέτρους Ρομάνους κατά τη διάρκεια της θητείας του θα έρθει η καταστροφή της Ρώμης και το τέλος του κόσμου.

Μάλιστα μερικοί μελετητές δίνουν βάση και σε μια άλλη πτυχή της προφητείας η οποία αναφέρει τον ερχομό του «μαύρου Πάπα», την ώρα που από τους επικρατέστερους διαδόχους του Πάπα Βενέδικτου είναι και ο 81χρονος Νιγηριανός Φράνσις Αρίντζε αλλά και ο 63χρονος καρδινάλιος από την Γκάνα, Πίτερ Κόντβο Απία Τουρκσόν.

Βέβαια το κείμενο του Αρχιεπισκόπου της Ιρλανδίας αμφισβητείται έντονα από την Καθολική Εκκλησία, ενώ οι ερευνητές θεωρούν ότι είτε η προφητεία δεν ανήκει στον Άγιο Μαλαχία αλλά στον Νοστράδαμο, είτε ότι το κείμενο είναι πλαστό, είτε ότι προστέθηκε αργότερα και παραποιήθηκε.

Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου