Στείλετε τα σχόλια και τις αναρτήσεις σας στο: matsolanews@yahoo.gr

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ 2018 Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΕΞΑΓΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ...

Σε πέντε χρόνια —από το 2018— ευελπιστεί η Κυπριακή Δημοκρατία ότι θα εξάγει φυσικό αέριο στις διεθνείς αγορές, κυρίως σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου-Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης...

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς αποσπάσματα της οποίας αναμετέδωσε το ΡΙΚ ο κ. Λακκοτρύπης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προπώλησης φυσικού αερίου ή αξιοποίησης εσόδων από τη διάθεση του για ενίσχυση των προσπαθειών του κράτους στην εξασφάλιση χρηματοδοτικής βοήθειας για μείωση του δημόσιου χρέους, στην παρούσα φάση ή μελλοντικά.
Είπε ότι υπό τις υφιστάμενες συνθήκες οικονομικής κρίσης κάθε εβδομάδα που περνά είναι σημαντικός χρόνος και καθιστά επείγουσα την ανάγκη δημιουργίας υποδομών για εξαγωγή φυσικού αερίου το συντομότερο.
Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας ανέδειξε επίσης τη σημασία που έχει για τη Λευκωσία η συνεργασία με ενεργειακούς κολοσσούς, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά κυρίως για γεωστρατηγικούς.
Το Ρόιτερς αναφέρεται στην ποσότητα κοιτασμάτων, που έχουν εντοπιστεί στο κοίτασμα «Αφροδίτη» στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη: πρόκειται για περίπου 200 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, αναφέρει, που θα μπορούσαν να καλύψουν το 40% των ετήσιων ενεργειακών αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου