Στείλετε τα σχόλια και τις αναρτήσεις σας στο: matsolanews@yahoo.gr

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Με περισσότερες δόσεις θα εξοφλούνται τα χρέη προς τη Δ.Ε.Η.


Με περισσότερες δόσεις θα εξοφλούνται τα χρέη προς τη ΔΕΗ

Περισσότερες δόσεις για την εξόφληση των οφειλών προς τη ΔΕΗ για κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού πρόκειται να παράσχει η ΔΕΗ.
Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, η Επιχείρηση θα προχωρήσει σε συνολική επαναξιολόγηση και επικαιροποίηση του πλαισίου παροχής διευκολύνσεων για την εξόφληση των λογαριασμών του ηλεκτρικού.
Το νέο πλαίσιο παροχής διευκολύνσεων πληρωμής, τονίζεται, θα απευθύνεται κυρίως σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση και θα κινείται στην κατεύθυνση της παροχής περαιτέρω διευκολύνσεων.

Εν τω μεταξύ, τοπικές επιτροπές, που θα συσταθούν σύντομα στις περιφέρειες της χώρας, θα αναλάβουν εκ μέρους της ΔΕΗ να αντιμετωπίσουν το κλιμακούμενο φαινόμενο αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών από τους καταναλωτές.

Στην πράξη, οι επιτροπές θα αναλάβουν το καθήκον να αποφαίνονται για τις διακοπές σύνδεσης που γίνονται για ληξιπρόθεσμα χρέη στη ΔΕΗ. Για το αν οφείλονται, δηλαδή, σε κακή τακτική των καταναλωτών ή αν οφείλονται πραγματικά σε αδυναμία πληρωμής και ανέχεια.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, όταν -ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για προμήθεια τεχνικού υλικού- βουλευτές τού έθεσαν θέμα με τις συνεχείς διακοπές ρεύματος καταναλωτών που δεν πληρώνουν τις οφειλές τους. Ιδιαίτερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος επισήμανε στον κ. Ζερβό ότι πλέον είναι δεκάδες χιλιάδες και ίσως φθάνουν τις 100.000 οι περιπτώσεις οριστικής διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ, με αφαίρεση της ασφάλειας του ρεύματος και ενδεχομένως και των μετρητών.


«Δεν νομίζω ότι είναι αυτά τα νούμερα που αναφέρατε αλλά το πρόβλημα είναι πράγματι υπαρκτό και άμεσα θα ανακοινώσουμε μέτρα», είπε ο κ. Ζερβός, σημειώνοντας ότι μόνο οι διακανονισμοί, από 400.000 που ήταν το 2011, έφθασαν τους 700.000 το 2012- και δεν είναι γνωστό ακόμη πού πάει το πράγμα το 2013. «Δεν θέλω να πιστεύω ότι τα στελέχη μας είναι ανάλγητα, απλώς έχουν ξεπεραστεί από τα πράγματα», είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ. «Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί δεν μπορεί να πληρώσει κάποιος. Αν το κάνει από ανέχεια ή είναι μπαταχτσής», είπε ο κ. Ζερβός και προανήγγειλε ότι θα συγκροτηθούν τοπικές επιτροπές σύντομα, γιατί τη διάκριση αυτή δεν μπορεί να την κάνει ένα μόνο άτομο από τη ΔΕΗ. Οι τοπικές αυτές επιτροπές θα γίνουν ανά περιφέρεια, προκειμένου να διαπιστώνεται πού είναι το πραγματικό πρόβλημα. «Υπάρχει βούληση να βοηθήσουμε και αυτό θα γίνει άμεσα. Όσες περιπτώσεις πάνε στα γραφεία τα δικά μας κοιτάμε να τις ρυθμίσουμε», είπε ο κ. Ζερβός.
Πηγή Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου