Στείλετε τα σχόλια και τις αναρτήσεις σας στο: matsolanews@yahoo.gr

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Η τέχνη του να ακούς τον άλλον



Της Ευαγγελίας Βασιλείου.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς με τον άνθρωπό σου, κάνε τα πάντα, κάνε ό,τι μπορείς για να τον κάνεις να νιώσει ότι είσαι εκεί για εκείνον, απόλυτα.
Δώσ’ του το πιο όμορφο δώρο της επαφής σας, την Παρουσία σου και την Αγάπη σου. Κοίταξέ τον ευγενικά στα μάτια, άγγιξε τον απαλά, άκουσέ τον προσεκτικά. Άκουσε με την καρδιά σου αυτά που έχει να σου πει. Επέτρεψε στη δική του υποκειμενική αίσθηση για τον τρόπο που εκείνος αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα να εκδηλωθεί, χωρίς να χρειαστεί να την αλλάξεις, να την καταλάβεις ή να διαφωνήσεις.
Άφησε στην άκρη, όσο μπορείς, τις δικές σου επιθυμίες. Αυτές θα προβάλλονται συνεχώς από τα μικρά εγώ που σηκώνονται αποζητώντας την προσοχή. Αγνόησέ τα. Είσαι εκεί για άλλο λόγο. Είσαι εκεί για να τον ακούσεις.

Αυτή τη στιγμή χρειάζεται μόνο να τον ακούσεις.
Επέτρεψε αυτό να είναι το μοναδικό που έχει σημασία για σένα, τη δεδομένη στιγμή. Πες πως είναι η τελευταία στιγμή που έχεις να περάσεις μαζί του, σαν να πρόκειται να μην τον ξαναδείς ποτέ, σαν να είναι πραγματικά οι τελευταίες του στιγμές… Έτσι να τον ακούς.
Να ρουφήξεις κάθε λέξη του σαν σφουγγάρι και να τις βάλεις στην καρδιά σου. Άκου τον με την καρδιά σου, κι άσε τον νου να κάνει τα δικά του χωρίς να του δίνεις και πολλή σημασία.
Αυτός ο άνθρωπος είναι τόσο πολύτιμος και τόσο μοναδικός όσο είσαι κι εσύ. Είναι κι αυτός ένα θαύμα που ξεδιπλώνεται μπροστά σου, ακριβώς όπως κι εσύ. Ακόμα κι αν έχει την ικανότητα να χτυπάει τον πυρήνα των τρωτών σου σημείων, θυμήσου πως εσύ το επέτρεψες. Μπορείς να πεις πως είναι η άγρια φύση του, αυτή που δεν εξημερώθηκε ποτέ και να που τώρα αναδύεται για να σου θυμίσει τι πάει να πει “αγαπώ” πραγματικά…
Δεν χρειάζεται πάντα να διορθώσεις, να θεραπεύσεις, ή να διδάξεις κάποια υπέροχη αλήθεια ή πνευματική στάση.
Μια στιγμή μόνο της τρυφερής, ταπεινής, γλυκιάς σου ύπαρξης θα είναι αρκετή. Θα είναι περισσότερο από αρκετή. Απλά, να ΕΙΣΑΙ εκεί ψυχή τε και σώματι. 100%. Απόλυτα.
Άφησέ ό,τι νομίζεις ότι γνωρίζεις στην άκρη, μόνο για αυτή τη στιγμή. Άφησέ τα όλα στην άκρη. Πες πως είναι η πρώτη φορά που συναντάς αυτόν τον άνθρωπο. ΕΙΝΑΙ η πρώτη φορά που τον συναντάς και θες να τον γνωρίσεις.
Κάθε φορά, πρώτη φορά. Έτσι να ακούς.
Ένας υπέροχος άνθρωπος βρίσκεται μπροστά σου για πρώτη φορά και θες να τον γνωρίσεις.
Άκουσέ τον με την καρδιά σου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου