Στείλετε τα σχόλια και τις αναρτήσεις σας στο: matsolanews@yahoo.gr

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Πέθανε ο Ούγκο Τσάβες

Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαντούρο, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι ο πρόεδρος της χώρας, Ούγκο Τσάβες είναι νεκρός.


«Πήραμε την πληροφορία για το πιο τραγικό γεγονός που έχουμε ανακοινώσει στο λαό μας. Στις 16:25 (20:55 GMT) σήμερα, 5 Μαρτίου, απεβίωσε ο κομαντάτε Ούγκο Τσάβες», δήλωσε ο Μαντούρο μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.


Ο Τσάβες έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 58 ετών και πέθανε στο Καράκας, μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο. Εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες ο Τσάβες δεν είχε κάνει καμία δημόσια ή τηλεοπτική εμφάνιση, πυροδοτώντας τα σενάρια σχετικά με την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του.


Η αντιπολίτευση κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα για την υγεία του προέδρου της χώρας και ότι σύντομα θα αναγκαστεί να πει στον λαό όλη την αλήθεια. Ωστόσο, η κυβέρνηση μέχρι και την τελευταία στιγμή ισχυριζόταν πως η υγεία του βαίνει καλώς.


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τον Δεκέμβριο είχε ταξιδεύσει στην Αβάνα, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση. Ήταν η τέταρτη επέμβαση στους 18 μήνες από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο.


Ο κ. Τσάβες κέρδισε τον Οκτώβριο του 2012 τις προεδρικές εκλογές, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό, προφανώς ,λόγω της ασθένειάς του, να ορκιστεί επίσημα στις 10 Ιανουαρίου.

Μετά από πολιτική διαμάχη το Ανώτατο Συμβούλιο της χώρας διέταξε την καθυστέρηση της ορκωμοσίας επικαλούμενο το Σύνταγμα.

Ο θάνατος του Τσάβες έθεσε τέλος στην 14χρονη κυριαρχία του στην πολιτική σκηνή της Βενεζουέλας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου