Στείλετε τα σχόλια και τις αναρτήσεις σας στο: matsolanews@yahoo.gr

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Αντιδράσεις για την κατάργηση της ελληνορωμαϊκής πάλης

Αντιδράσεις για την κατάργηση της ελληνορωμαϊκής πάλης

Αγανάκτηση και θυμό έχει προκαλέσει η απόφαση των «Αθανάτων» να καταργήσουν το άθλημα της ελληνορωμαϊκής πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, από το 2020.
Για την απόφαση αυτή ανακοίνωση έβγαλε η νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με την οποία καταδικάζει τη συγκεκριμένη κίνηση. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η απόφαση των «Αθανάτων» για την κατάργηση της ελληνορωμαϊκής πάλης στους  Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2020, απαξιώνει πλήρως το αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Κανένας σεβασμός και πλήρης άγνοια της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η πάλη, ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία και αναβίωσε στην Ελλάδα το 1896 με τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Πλάτωνας την χαρακτήρισε ως το άθλημα των αθλημάτων.
Η κατάργησή της έχει σκοπό τον αφελληνισμό και των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα τελευταία χρόνια, η ΔΟΕ τροποποιεί τον κορυφαίο θεσμό του αθλητισμού, σε βιομηχανία του κέρδους, θυσιάζοντας  τα παραδοσιακά αλλά «μη εμπορικά» αθλήματα, ακολουθώντας τις επιταγές των χορηγών.
Απαιτούμε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το υφυπουργείο Αθλητισμού και την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, να πιέσουν και να σταθούν εμπόδιο στην συγκεκριμένη απόφαση της ΔΟΕ (θα επικυρωθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο) προασπίζοντας την ιστορία της Ολυμπιάδας και του αρχαίου ελληνικού ιδεώδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου