Στείλετε τα σχόλια και τις αναρτήσεις σας στο: matsolanews@yahoo.gr

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Στο έλεος του Θεού 270 ψυχές στο νησί του Αϊ - Στράτη

Στο έλεος του Θεού 270 ψυχές στο νησί του Αϊ - Στράτη

Στο έλεος του Θεού 270 ψυχές στο νησί του Αϊ - Στράτη
Χωρίς γιατρό βρίσκεται τον τελευταίο καιρό ο Αγιος Ευστράτιος, με αποτέλεσμα οι λιγοστοί κάτοικοι να βρίσκονται σε απόγνωση. Οπως καταγγέλλουν οι γιατροί της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου της Λήμνου, οι ακρίτες είναι πλέον και χωρίς αγροτικό γιατρό, με αποτέλεσμα οι ανάγκες τους να καλύπτονται αποσπασματικά από τους γιατρούς της Λήμνου, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να πηγαινοέρχονται στον Αϊ-Στράτη, ώστε να παράσχουν ιατρική φροντίδα σε όσους την έχουν ανάγκη.

Το νησάκι είναι πλήρως παραμελημένο ιατρικά, καθώς πολύ καιρό τώρα τα μέλη της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου Λήμνου διαμαρτύρονται τονίζοντας ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις πιο απλές ιατρικές τους ανάγκες. Οι περίπου 270 ψυχές που ζουν και εργάζονται στο ακριτικό νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου βρίσκονται στο έλεος του Θεού και εύχονται να μην αρρωστήσουν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους, αφού είναι υποχρεωμένες να μεταβαίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σε μεγαλύτερα νησιά και πόλεις για να λάβουν ιατρικές υπηρεσίες.

Οπως έχει δηλώσει ο δήμαρχος του νησιού Χαράλαμπος Μακρής: «Μετέτρεψαν το Πολυδύναμο Ιατρείο του Αϊ-Στράτη σε αδύναμο, καθώς κανένας μόνιμος αγροτικός γιατρός ή και νοσηλεύτρια δεν υπηρετεί εκεί. Κάθε εβδομάδα μάς έρχεται διαφορετικός αγροτικός γιατρός από τη Λήμνο».

Να σημειωθεί ότι στον Αϊ-Στράτη ιδρύθηκε το 2007 το Μουσείο Δημοκρατίας, τη συγκέντρωση των εκθεμάτων και την οργάνωση του οποίου είχε αναλάβει η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού. Ως έδρα του επιλέχθηκε το συγκεκριμένο νησί, καθώς για μεγάλο διάστημα, από τις αρχές της δεκαετίας του ’30 έως το 1943 και από το 1948 έως το 1963 ήταν τόπος υποδοχής πολιτικών εξορίστων.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου