Στείλετε τα σχόλια και τις αναρτήσεις σας στο: matsolanews@yahoo.gr

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Νέο κόμμα, από τεχνοκράτες




Τα πολιτικά «γενέθλια» μιας νέας κίνησης από το χώρο της αγοράς και των πανεπιστημίων φαίνεται ότι θα έχουμε στο ξεκίνημα του νέου έτους, με εμπνευστή της προσπάθειας τον Παναγιώτη Γεννηματά.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ο οποίος είχε τοποθετηθεί δημοσίως, από το ξεκίνημα κιόλας της κρίσης χρέους, στα τέλη του 2009, για την αναγκαιότητα λήψης άμεσων και γενναίων μέτρων, προκειμένου να μην καταστεί η κατάσταση ανεξέλεγκτη, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με ανθρώπους του ακαδημαϊκού χώρου, επιχειρηματίες, καθώς και στελέχη της αγοράς, με πρόθεση να σχηματιστεί ένας καινούριος φορέας, που θα εκφράσει το αίτημα «να τρέξουν» γρήγορα ριζικές μεταρρυθμίσεις στην ελληνική κοινωνία.
Ο Παναγιώτης Γεννηματάς θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς του «κόμματος των τεχνοκρατών», δεν είναι ωστόσο καθόλου βέβαιο ότι θα ηγηθεί ο ίδιος του όλου εγχειρήματος.
Κι αυτό διότι το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των ανθρώπων της αγοράς, οι οποίοι δείχνουν να «συγκινούνται» από μια τέτοια προοπτική, δείχνει στην κατεύθυνση της ανάγκης επιλογής και προώθησης νέων και άφθαρτων προσώπων. Προκειμένου να σταλεί στην ελληνική κοινωνία το μήνυμα της ανανέωσης, σε συνδυασμό με την επισήμανση της υποχρέωσης «να αλλάξουν οι δομές» της ελληνικής Δημοκρατίας, όπως συζητούν χαρακτηριστικά εκπρόσωποι της αγοράς.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου