Στείλετε τα σχόλια και τις αναρτήσεις σας στο: matsolanews@yahoo.gr

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Μπουτάρης για Άνθιμο: «Όλα τα ζευγάρια σκοτώνονται»!

Μπουτάρης για Άνθιμο: «Όλα τα ζευγάρια σκοτώνονται»!
Κοινή συνέντευξη Τύπου για περιβαλλοντικά θέματα, έδωσαν σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Μπορεί οι δύο άνδρες να μην είχαν αρχικά και την καλύτερη σχέση αλλά αυτό αποδίδεται από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης στη σχέση... ζευγαριού που έχουν. «Υπάρχει ζευγάρι που δεν σκοτώνεται; Το θέμα είναι να μην πάρει διαζύγιο» είπε ο κ. Μπουτάρης.

Δείτε τα νέα χαρτονομίσματα της δραχμής (φωτό)

«Φωτιά» πήρε το διαδίκτυο από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν και απεικονίζουν τα νέα χαρτονομίσματα της δραχμής.

Η σχεδίασή τους έγινε από τον γραφίστα Παύλο Βατικιώτη και μπορεί φυσικά να πρόκειται για ένα αστείο, ωστόσο η εικόνα τους είναι εντυπωσιακή.

Το νέο χαρτονόμισμα αξίας 200 νέων δραχμών έχει επάνω τον Εθνικό ποιητή μας Ελύτη και πρωτοποριακό ντιζάιν και το πεντακοσάρικο την Εθνική μας ντίβα, Μαρία Κάλλας. Ο γραφίστας επέλεξε επίσης τη Μελίνα Μερκούρη, τον Κορνήλιο Καστοριάδη, τον μεγάλο Ελληνα γιατρό Γεώργιο Παπανικολάου. 
 




 

Ο προκλητικός Φούχτελ, ο χάρτης της «Μακεδονίας» και η γκάφα της Κεφαλογιάννη

Μπορεί η επίσκεψη του γερμανού εντεταλμένου Γιοακίμ Φούχτελ στη χώρα μας να έγινε σε θερμό κλίμα και οι σχέσεις του με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη να χαρακτηρίστικαν τουλάχιστον καλές, ωστόσο ο γερμανός υφυπουργός εργασίας επεφύλασε μια «άσχημη έκπληξη» για την υπουργό.

Όπως έγραψαν και τα σκοπιανά μέσα ο κ. Φούχτελ έπιασε αξαπίνης την υπουργό Τουρισμού παρουσιάζοντας της χάρτη των Βαλκανίων όπου τα Σκόπια αναφέρονται ως Μακεδονία. Η κυρία Κεφαλογιάννη όχι μόνο δεν αντελήφθη το γεγονός αλλά δεν δήλωσε τίποτα ούτε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του γερμανού υφυπουργού ούτε μετέπειτα.

Το δάκρυ του Καραμανλή (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, εμφανώς συγκινημένο στην κηδεία του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Θανάση Νάκου.

Ο πρώην πρωθυπουργός έσπευσε στο Βόλο για να αποχαιρετίσει τον παλιό του συνεργάτη και έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από το πλήθος. Στο πλευρό του στεκόταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο Κωστας Καραμανλής παρέμεινε σκυθρωπός σε όλη τη διάρκεια της τελετής ενώ, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του e-volos, κάποια στιγμή δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Ούτε ένας φοροφυγάς από τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες στη λίστα Λιχτενστάιν!

Κανένα στοχείο για φοροδιαφυγή δεν προκύπτει από την περίφημη λίστα Λιχτενστάιν σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη.

Λίστα Λιχτενστάιν

Ειδικότερα, αυτό προκύπτει από την απάντηση του κ. Μαυραγάνη σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η περίφημη λίστα του Λίχτενασταιν είναι η πρώτη λίστα που εστάλη πριν από 4 περίπου χρόνια στις ελληνικές αρχές από υπηρεσίες ξένου κράτους και συγκεκριμένα από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με σκοπό το φορολογικό έλεγχο των Ελλήνων καταθετών που υπήρχαν σε αυτήν.

Σαράντα χρόνια από την πρώτη κλήση με κινητό τηλέφωνο

Μια ιστορική στιγμή για την εξέλιξη της τεχνολογίας

Σαράντα χρόνια από την πρώτη κλήση με κινητό τηλέφωνο
Στις 3 Απριλίου του 1973, ακριβώς 40 χρόνια από σήμερα, ο μηχανικός ανάπτυξης στην ομάδα φορητού εξοπλισμού της Motorola Marty Cooper, πραγματοποίησε την πρώτη κλήση από κινητό τηλέφωνο.

Ο Cooper χρησιμοποίησε τη συσκευή DynaTAC της εταιρίας, για να καλέσει τα εργαστήρια Bell Labs (πρώην τομέας της εταιρίας τηλεπικοινωνιών ΑΤ & Τ), λέγοντας τη φράση “σας καλώ απλά για να δω αν η κλήση μου ακούγεται καθαρά σε εσάς”.

Η Samsung ξόδεψε 4 δισ. δολάρια σε διαφημιστικές καμπάνιες μέσα στο 2012

Ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τους ανταγωνιστές της

Η Samsung φαίνεται πως ρίχνει πολύ μεγάλο βάρος στην προώθηση των προϊόντων της, ειδικά το 2012 ήταν η χρονιά που το επιβεβαίωσε ξοδεύοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε διαφημιστικές καμπάνιες.

Μάλιστα τα ποσά που δαπανά η Samsung τα τελευταία 4 χρόνια μπορούν να συγκριθούν με τον «γίγαντα» της διαφήμισης που ακούει στο όνομα Coca-Cola, ενώ μέσα στο 2012 κατάφερε και να την ξεπεράσει. Αρκεί κανείς να σκεφτεί πως τα χρήματα που έδωσε σε διαφημίσεις η κορεατική εταιρία το περασμένο έτος, είναι έως και τέσσερις φορές περισσότερα από αυτά που δαπάνησε ο βασικός ανταγωνιστής της, η Apple.

Στο φουλ οι μηχανές για το νέο iPhone

Στόχος της Apple η κυκλοφορία του μέσα στο καλοκαίρι

Η Apple όπως φαίνεται επιταχύνει τις διαδικασίες για την παραγωγή της επόμενης γενιάς iPhone, όπως υποστηρίζει νέο δημοσίευμα του γνωστού περιοδικού Wall Street Journal (WSJ).

Στημένες ερωτήσεις στον Τσίπρα! Διάβαζε από το ipad τις απαντήσεις! (video)



Πόσο "αυθόρμητη" ήταν η απάντηση του κ. Τσίπρα στην "αυθόρμητη" ερώτηση που του έκανε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, "Αυγή";
Δείτε το video:

Ο... αντιμνημονιακός Πρετεντέρης και το ξαφνικό μίσος του για τον διεφθαρμένο Σόιμπλε

Από κωλοτούμπα σε ανάποδο «ψαλιδάκι» πάει ο δημοσιογράφος του Mega και αρθρογράφος στα «Νέα», Γιάννης Πρετεντέρης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αλλάζει την οπτική του στις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις από μνημονιακή σε αντιμνημονιακή τόσο συχνά όσο και τις... γραβάτες του.

Τα μαθηματικά του έρωτα

Κούκλα, με γούστο, αέρινη, θηλυκή.
Την πρωτοείδε πριν από είκοσι χρόνια στο μπαρ, να πίνει μαργαρίτα.

Ολόκληρη ένα λίκνισμα. Την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα.
Την πήρε απ’ το χέρι, της ψιθύρισε ερωτόλογα, τη χόρεψε με πάθος, ερωτικά, αγκαλιαστά κι εκείνη έπεσε σαν ώριμο φρούτο.

Ο ...φτωχούλης του Θεού Πέτρος Κωστόπουλος

Έβγαλε φωτογραφίες αξύριστος και προβληματισμένος. Μας είπε πόσο δυστυχής είναι "που τα έχασε όλα". Σχεδόν τον λυπηθήκαμε. ΄΄Ομως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ακόμα και το μάρκετινγκ έχει το όριο του. Μιλάμε για τον πρώην εκδότη και νυν παρουσιαστή του ΑΝΤ1 Πέτρο Κωστόπουλο.

Εκεί που μας χρωστάγανε...

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παρουσίασε χτες τις θέσεις του, για πρώτη φορά μετά από το ναυάγιο των προτάσεων για την Κύπρο. Ειλικρινά δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ακριβώς ήθελε να πει ο Αλέξης. Έκανε καλά που παρακίνησε τους Κυπρίους να πουν «όχι»; Ποια είναι η πρόταση του για την Ελλάδα; Ωραίες ατάκες ακούσαμε. Προτάσεις δεν ακούσαμε. 

Κύπρος: Νέα παράταση 7 ημερών στον περιορισμό των συναλλαγών

Κύπρος: Νέα παράταση 7 ημερών στον περιορισμό των συναλλαγών

Ο περιορισμός των συναλλαγών στις κυπριακές τράπεζες θα παραταθεί για 7 ακόμα μέρες, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική τράπεζας της χώρας.

To Σ.Δ.Ο.Ε. ξεσκονίζει τη ΜΕΒΓΑΛ και 6 σουπερμάρκετ

Στο μικροσκόπιο των διωκτικών Αρχών βρίσκονται συναλλαγές της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ με υποκαταστήματα έξι αλυσίδων σουπερμάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα.

Πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτει θολά σημεία και εικονικές εκπτώσεις στο εμπόριο των γαλακτοκομικών προϊόντων, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί τελικά η τσέπη του καταναλωτή.

Στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, 1.053 τιμολόγια, αξίας 27,6 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν την πενταετία 2005-2009.

Από αυτά προκύπτει ότι η ΜΕΒΓΑΛ κατέβαλλε χρήματα στα σουπερμάρκετ προκειμένου τα προϊόντα της να τοποθετούνται σε πρώτης σειράς ράφια και διαφημιστικά σταντ. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, ωστόσο, στο πόρισμά τους διαπιστώνουν ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας δεν τύχαιναν καμίας απολύτως ευνοϊκής προβολής.

Ενιαίος φόρος ακινήτων αλλά μέσω Δ.Ε.Η., αντί του χαρατσιού για φέτος. Παραδείγματα σε 5 περιοχές της Αττικής

Ενιαίος φόρος ακινήτων αλλά μέσω ΔΕΗ, αντί του χαρατσιού για φέτος. Παραδείγματα σε 5 περιοχές της Αττικής.

• Από το 2014 εντάσσεται κανονικά στο φορολογικό σύστημα και όλες οι ρυθμίσεις του θα μεταφερθούν στις εφορίες.
• Τι θα εισηγηθούν στην τρόικα οι τρεις αρχηγοί.

Του φοροτεχνικού Γιώργου Δ. Χριστόπουλου,
Μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΦΕΕ και της ΕΦΕΕΑ
e-mail: g.Christopoulos @mental. gr


Οι τρεις αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, κατέληξαν σε συμβιβασμό για να λύσουν έτσι τον “γόρδιο δεσμο” του φόρου στα ακίνητα, και να προσέλθουν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα έχοντας κοινή θέση.
ποια είναι η κοινή θέση