Στείλετε τα σχόλια και τις αναρτήσεις σας στο: matsolanews@yahoo.gr

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Πόρισμα - φωτιά για εικονικά τιμολόγια 130 εκατ. ευρώ


Μία παλαιά ιστορία με απάτη με εικονικά τιμολόγια στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηρακλής στη Θεσσαλονίκη, η οποία υπερβαίνει τα 130 εκατ. ευρώ, παρουσιάζεται στην ολότητα του με σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με το πόρισμα, οι υπεύθυνοι του συλλόγου εξέδωσαν 2.166 εικονικά τιμολόγια προς 366 επιχειρήσεις. Ο «αρχικός» τζίρος αυτής της απάτης προσδιορίζεται σε 62.227.000 ευρώ, στον οποίο όμως υπάρχουν σχετικές προσαυξήσεις με βάση τη φορολογική νομοθεσία.

Σ.ΕΠ.Ε.: Κυρίαρχες στην αγορά εργασίας οι ευέλικτες συμβάσεις


Σε κανόνα μετατρέπονται σταδιακά για την αγορά εργασίας οι συμβάσεις μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας. Το ποσοστό των συμβάσεων μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης στις νέες προσλήψεις αντιστοιχεί στο 45% του συνόλου των συμβάσεων σύμφωνα με τα στοιχεία του σώματος επιθεωρητών εργασίας (ΣΕΠΕ), ενώ αυξανόμενη εμφανίζεται η τάση για μετατροπή υφιστάμενων συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε συμβάσεις μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας.

Με περισσότερες δόσεις θα εξοφλούνται τα χρέη προς τη Δ.Ε.Η.


Με περισσότερες δόσεις θα εξοφλούνται τα χρέη προς τη ΔΕΗ

Περισσότερες δόσεις για την εξόφληση των οφειλών προς τη ΔΕΗ για κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού πρόκειται να παράσχει η ΔΕΗ.
Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, η Επιχείρηση θα προχωρήσει σε συνολική επαναξιολόγηση και επικαιροποίηση του πλαισίου παροχής διευκολύνσεων για την εξόφληση των λογαριασμών του ηλεκτρικού.
Το νέο πλαίσιο παροχής διευκολύνσεων πληρωμής, τονίζεται, θα απευθύνεται κυρίως σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση και θα κινείται στην κατεύθυνση της παροχής περαιτέρω διευκολύνσεων.

Σε ισχύ και με τον νέο Κ.Φ.Α.Σ. η έκδοση τιμολογίου σε αντικατάσταση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, από εστιατόρια, καφετέριες κ.λπ.


Σε σχετική απάντηση του Υπ.Οικ. δόθηκαν διευκρινίσεις σχετικά με την έκδοση τιμολογίου σε αντικατάσταση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, από εκμεταλλευτές καταστημάτων που διαθέτουν φαγητά και ποτά για επιτόπια κατανάλωση.

Αλλαγές στα κριτήρια φορολόγησης των Ι.Χ. εξετάζει η κυβέρνηση - Βάση της εργοστασιακής τους αξίας και όχι του κυβισμού

Το ενδεχόμενο αλλαγών στα κριτήρια φορολόγησης των ΙΧ αυτοκινήτων εξετάζει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Σε απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ο κ. Μαυραγάνης τόνισε πως υπάρχουν σκέψεις για αναπροσαρμογή στα κριτήρια φορολόγησης των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης ενόψει της υιοθέτησης ενός νέου σταθερού φορολογικού νομοθετικού πλαισίου.

Ειδικότερα, ανάφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο το κριτήριο φορολόγησης των ΙΧ να μην βασίζεται αποκλειστικά στον κυβισμό του οχήματος αλλά και στην εργοστασιακή του αξία.

«Πολλές φορές τα κυβικά δεν έχουν σχέση με την εργοστασιακή αξία. Κι είναι ένα θέμα που εξετάζουμε για να δούμε αν μπορούμε σε αυτό το κομμάτι της νομοθεσίας να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού, ο κ. Μαυραγάνης παρέπεμψε για το μέλλον ενδεχόμενο επανεξέτασής τους με «ισοδύναμες προτάσεις».

Η make-up artist των πορνοστάρ δείχνει την άσχημη αλήθεια

Πώς είναι τα κορίτσια του πορνό πριν αρχίσει να γράφει η κάμερα; Η Melissa Walsh αποκαλύπτει τις πελάτισσές της.

The Ugly Truth. Ταινία δεν ήταν αυτό; Ε αυτός ο ορισμός ταιριάζει καλύτερα σε αυτήν την περίπτωση και όχι σε κάποια ρομεντί. Ταιριάζει στην περίπτωση δηλαδή της Melissa Walsh, η οποία είναι μία αρκετά γνωστή make-up artist στις ΗΠΑ. Ειδικεύεται βέβαια και στο βάψιμο των πορνοστάρ για να μπορείς εσύ να βλέπεις τα κορίτσια όμορφα στις ταινίες αισθησιακού περιεχομένου. Τι εννοείς δεν βλέπεις τέτοιες ταινίες;

Κι αφού το είπες το ψέμα σου, ας περάσουμε στο προκείμενο. Στο γεγονός δηλαδή ότι η Melissa, περιχαρής, δημοσιεύει σε Instagram και Twitter φωτογραφίες "πριν και μετά" από διάφορες πορνοστάρ και άλλες ηθοποιούς τις οποίες πιάνει στα δημιουργικά της χέρια.

Οκτάχρονος παντρεύτηκε 61χρονη(πολλές φώτο)

Γάμος για να μη νευριάσουν το... πνεύμα του παππού. Ένα οκτάχρονο(!) αγόρι από τη Νότια Αφρική παντρεύτηκε μία 61χρονη γυναίκα, επειδή του το ζήτησε το φάντασμα του νεκρού παππού…

Oι γονείς του μικρού αποφάσισαν να μην του χαλάσουν το χατίρι για να μη νευριάσουν το πνεύμα του!

Ο Sanele Masilela ενώθηκε με τα ιερά δεσμά ενώπιον 100 καλεσμένων με τη Helen Shabangu, που είναι ήδη παντρεμένη και μητέρα πέντε παιδιών ηλικίας από 27 μέχρι 37 ετών.

Μητέρα Τερέζα: «κάθε άλλο παρά Αγία ήταν»!

Μήπως η όλη ιστορία με την Μητέρα Τερέζα ήταν απλά μια επικοινωνιακή φούσκα;
Αυτό ισχυρίζεται μια νέα αμφιλεγόμενη καναδική μελέτη που μόλις ολοκληρώθηκε.

Πρόκειται για μια επιστημονική εργασία που δημοσιεύτηκε στο γαλλόφωνο θρησκευτικό περιοδικό Religieuses, και η οποία υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως η Τερέζα «κάθε άλλο παρά Αγία ήταν»!

Η Μητέρα Τερέζα ήταν μια αλβανικής καταγωγής, γεννημένη στα Σκόπια μοναχή, που το φιλανθρωπικό της έργο την κατέστησε παγκοσμίως διάσημη, και στο τέλος Αγία της ρωμαϊκής καθολικής εκκλησίας.

Βίντεο αποκαλύπτει το Galaxy S IV

Τι στιγμή που η Samsung διατηρεί την ίδια διαφημιστική πορεία Μπορεί η Samsung να κατάφερε όλο αυτό το διάστημα να κρατήσει κρυφό το σχεδιασμό της νέας της συσκευής, όμως τις τελευταίες μέρες οι διαρροές διαδέχονται η μία την άλλη. Πλέον, κυκλοφόρησε στο Internet ένα βίντεο που ίσως αποτελέσει το ντεμπούτο της νέες συσκευής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το ταχύτερο smartphone στον κόσμο

Θα ανακοινωθεί από τις Intel και Lava στις 14 Μαρτίου

Οι Intel και Lava θα ανακοινώσουν στις 14 Μαρτίου το «γρηγορότερο smartphone που έχει κατασκευασθεί ποτέ», όπως υποστηρίζουν. Η εκδήλωση παρουσίασης θα πραγματοποιηθεί στη Γκόα της Ινδίας και ήδη έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα επάνω της.

Η νέα συσκευή θα είναι αποτελεί μέλος της σειράς Xolo και θα διαθέτει τον νέο επεξεργαστή της Intel, Atom Z2580 με χρονισμό στα 2GHz, οι επιδόσεις του οποίου σε επίπεδο γραφικών αυξάνονται από την ύπαρξη δύο επεξεργαστών τύπου PowerVR SGX544Mp2.