Στείλετε τα σχόλια και τις αναρτήσεις σας στο: matsolanews@yahoo.gr

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Με «Μαύρο Δεκέμβρη» απειλεί ο Ρωμανός



Με ένα μακροσκελές κείμενο οι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού Νίκος Ρωμανός και Παναγιώτης Αργυρού εκτοξεύουν απειλές για «Μαύρο Δεκέμβρη».

Προαναγγέλλουν επιθέσεις σε καταστήματα, ανατινάξεις σπιτιών πολιτικών και εμπρησμούς τραπεζών και αστυνομικών τμημάτων, καθώς και καταλήψεις σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Ανοίγει τις επόμενες ημέρες για διορθώσεις το Ε9

 Όπως δήλωσε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη "ΚΑΛΗΜΕΡΑ Ελλάδα" στον ΑΝΤ1, η Δ/ντρια Ηλεκτρ. Διακυβ. της Γ.Γ.Δ.Ε. Σοφία Σεχπερίδου, τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η εφαρμογή για τις διορθώσεις στο Ε9.

Για το επίδομα πετρελαίου, τα ποσά για τιμολόγια μέχρι 2 Απριλίου πιστώθηκαν σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και η πίστωση για τιμολόγια από 2/4 μέχρι 30/4 θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Συνολικά το επίδομα πετρελαίου αφορά 300.000 δικαιούχους.

Ποιοί λαοί εργάζονται περισσότερες ώρες κατά τον ΟΟΣΑ



Οι Αμερικανοί εργαζόμενοι αισθάνονται καταπονημένοι απ’ την εργασία τους και μάλιστα αρκετοί δεν καταφέρουν να πάρουν την άδεια με απολαβές που δικαιούνται.

Η μέση εργάσιμη εβδομάδα των ΗΠΑ είναι 34,4 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που διατίθενται από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Organisation for Economic Co-operation and Development). Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως απέχει παρασάγγας απ’ αυτό που λέμε «φορτωμένο ωράριο» που ισχύει σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο.

Οι ΗΠΑ κατατάσσονται στο νούμερο 16 με τις χώρες στις οποίες οι εργαζόμενοι δουλεύουν περισσότερο, πίσω από την Ιρλανδία και μπροστά από την Τσεχική Δημοκρατία, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.

Αμετακίνητοι οι δανειστές για τους πλειστηριασμούς - Στη διαπραγμάτευση μπήκε και το ασφαλιστικό



Του Κωνσταντίνου Δαυλού

Με πόλεμο χαρακωμάτων έμοιαζε περισσότερο η χθεσινή τρίωρη απογευματινή συνάντηση δανειστών - κυβέρνησης, καθώς δεν σημειώθηκε ουσιαστική πρόοδος και στο βασικό θέμα διαφωνίας (τους πλειστηριασμούς) και οι δύο πλευρές έμειναν αμετακίνητες στις θέσεις τους. Κάπως έτσι λοιπόν αποδεικνύεται ότι ήταν μάλλον προφητική η απάντηση Σταθάκη σε δημοσιογράφους όταν τον ρώτησαν την Τετάρτη αν στα διάφορα όρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας κινείται η κυβέρνηση προς τους δανειστές ή το αντίστροφό. Είχε πει μονολεκτικά: «Βιάζεστε».

Αυτά είναι τα 5 βιβλία με την μεγαλύτερη επιρροή όλων των εποχών



Ο Δαρβίνος και το βιβλίο του «Η Καταγωγή των Ειδών» (On the Origin of Species) του 1859 χαρακτηρίστηκε το βιβλίο που έχει επηρεάσει τον ακαδημαϊκό κόσμο περισσότερο από κάθε άλλο.

Το βιβλίο ψηφίστηκε από το 26% όσων συμμετείχαν στην διαδικτυακή ψηφοφορία που διοργανώθηκε με αφορμή την Ακαδημαϊκή Εβδομάδα Βιβλίου και νίκησε τον Πλάτων, τον Καντ και τον Μαρξ.

Κολοσσιαία κοιτάσματα χρυσού στη Θάλασσα Ανατολικής Κίνας



Κινέζοι γεωλόγοι εντόπισαν τεράστια κοιτάσματα χρυσού κάτω από τον πυθμένα της Θάλασσας Ανατολικής Κίνας, σύμφωνα με αναφορές κινεζικών ΜΜΕ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα εν λόγω κοιτάσματα, που είναι τα πρώτα υποθαλάσσια και τα μεγαλύτερα που έχουν βρεθεί στην Κίνα, εντοπίστηκαν μετά από τρία χρόνια ερευνών κοντά στο νησί Σανσάν, στην επαρχία Σαντόνγκ, περίπου 2χλμ κάτω από τη στάθμη της θάλασσας,