Στείλετε τα σχόλια και τις αναρτήσεις σας στο: matsolanews@yahoo.gr

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Όλα τα δάνεια κι όλοι οι ασφαλισμένοι στο τραπέζι;



Όλα τα δάνεια -όχι μόνο τα «κόκκινα»- και όλοι οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκαν ως θέματα στη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση κυβέρνησης – θεσμών.

Λεπτομερέστερα, σε ό,τι αφορά τα δάνεια, οι δύο πλευρές φέρονται να συμφώνησαν ότι καλύτερο είναι να υπάρξει συνολική συμφωνία και όχι μόνο για τα «κόκκινα». Αν αυτό συμβεί, είναι βέβαια ότι θα πρόκειται για επώδυνη ρύθμιση για τους δανειολήπτες.

Γιατί «πάγωσαν» οι πάντες στην Τουρκία το πρωί Τρίτης

Το γνωστό παιχνίδι «αγαλματάκια, ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα, μέρα-νύχτα» θύμιζε στις 9.05 το πρωί της Τρίτης ολόκληρη η Τουρκία.

Τα αυτοκίνητα σταμάτησαν, οι εργαζόμενοι παράτησαν τη δουλειά του, στα σχολεία οι μαθητές στηθήκαν σε στάση προσοχής, οι πεζοί σταμάτησαν και αυτοί και γενικά τα πάντα νέκρωσαν επί ένα λεπτό, στη διάρκεια του οποίου ηχούσαν οι σειρήνες της αεράμυνας και σφύριζαν τα πλοία.

Η άλλη αριστερά, όχι αυτή του Λάμπρου και της Σταματάκη, πολέμησε και πολεμάει τις κουκούλες από όπου κι αν προέρχονται

Γράφει ο Josef Kapa
Όταν ο Αθηναίος κήρυκας Ανθεμόκριτος, μετέφερε στους Μεγαρείς το Μεγαρικό ψήφισμα το οποίο προέβλεπε το καθολικό εμπάργκο των προϊόντων τους από τους Αθηναίους,τo μήνυμα δεν άρεσε στους αποδέκτες.

Θεώρησαν λοιπόν σκόπιμο οι Μεγαρείς να σκοτώσουν τον απεσταλμένο, αυτόν που απλώς μετέφερε το μήνυμα και τελικά κατά κάποιους αυτή η δολοφονία προκάλεσε τον Πελοποννησιακό Πόλεμο.
Ο Τσίπρας και οι Συριζέοι πράττουν αναλόγως. Ο Πανούσης, εκ της θέσης του ως Υπ.Δημόσιας τάξης έμαθε κάποια πραγματάκια και θεώρησε σκόπιμο να μεταφέρει στον Τσίπρα το μήνυμα ότι πολλά στελέχη του χώρου εμπλέκονται με την τρομοκρατία.
Αυτός αντί να λύσει το πρόβλημα, που ενδεχομένως αγνοούσε, επιχειρεί να σκοτώσει πολιτικά τον Πανούση κατηγορώντας τον αρχικά ότι το έχασε και στη συνέχεια ότι προδίδει κρατικά μυστικά.
Δεν θυμάμαι άλλον Πρωθυπουργό της χώρας να μηνύει οποιονδήποτε πολίτη.

Η τέχνη του να ακούς τον άλλον



Της Ευαγγελίας Βασιλείου.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς με τον άνθρωπό σου, κάνε τα πάντα, κάνε ό,τι μπορείς για να τον κάνεις να νιώσει ότι είσαι εκεί για εκείνον, απόλυτα.
Δώσ’ του το πιο όμορφο δώρο της επαφής σας, την Παρουσία σου και την Αγάπη σου. Κοίταξέ τον ευγενικά στα μάτια, άγγιξε τον απαλά, άκουσέ τον προσεκτικά. Άκουσε με την καρδιά σου αυτά που έχει να σου πει. Επέτρεψε στη δική του υποκειμενική αίσθηση για τον τρόπο που εκείνος αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα να εκδηλωθεί, χωρίς να χρειαστεί να την αλλάξεις, να την καταλάβεις ή να διαφωνήσεις.
Άφησε στην άκρη, όσο μπορείς, τις δικές σου επιθυμίες. Αυτές θα προβάλλονται συνεχώς από τα μικρά εγώ που σηκώνονται αποζητώντας την προσοχή. Αγνόησέ τα. Είσαι εκεί για άλλο λόγο. Είσαι εκεί για να τον ακούσεις.